Astral Seyahat ve İmajinasyon Çalışmaları

Astral Seyahat ve imajinasyon Çalışmaları

Astral Seyahat ve İmajinasyon Çalışmaları

Astral seyahat ve imajinasyon çalışmaları

İmajinasyonun kullanıldığı paranormal çalışmalardan biri de Astral Seyahattir. Madde ötesine geçmemiş, herşeyi duyu organları ile algılamaya alışmış bir insan, madde ötesine uzanabilmek için imajinasyonu bir nevi köprü olarak olarak kullanabilir. Daha önce bildiğiniz, gördüğünüz ve deneyimlediğiniz bir yer için artık zihninizde canlandırma yapmanıza gerek olmayabilir ancak ilk defa gideceğiniz bir yer için sürekli zihninizde kurgulamalar yaparsınız. Bu normal yaşantımız içinde geçerlidir.

Astral Seyahat için Neden İmajinasyon Çalışması?

Daha önce hiç gitmediğiniz, ilk defa göreceğiniz bir yerle ilgili, Oraya nasıl gideceğinizi, gittiğinizde nelerle karşılaşacağınızı zihninizde canlandırmaya başlarsınız. Bu bir nevi ruhsal hazırlık gibidir. Aynı zamanda farkında olmasanız da ruhsal bir bağ kurma girişimidir. Girişte de belirttiğim gibi aynı durum madde ötesine uzanan çalışmalarda da geçerlidir.

Daha önce madde ötesini rüyalar dışında bilinçli olarak algılamamış birisi tıpkı gerçek yaşamda olduğu gibi bilinçli veya bilinçsiz bir bağ kurmaya çalışır. Bu bağ ilk çıkış anından başlayarak nasıl olacağı, yaşanacaklar ve sonrası ile ilgilidir. Zihinde meydana gelen her görüntü ilgili olduğu yerle sizin aranızda ruhsal bir bağ kurar. Astral seyahat ve imajinasyon çalışması da bizim için madde ötesi bağları kurmamızda nörotik bir bağ oluşturacaktır.

İmajinasyon, Astral Projeksiyon ve Astral Seyahat Bağlantısı

Astral seyahat ile ilgili çalışma yapanlar genelde yanlış algılanan “Astral Projeksiyon” kavramını mutlaka duymuşlardır. Bu çalışmalar astral seyahat ve imajinasyon çalışmalarının önemli bir parçasıdır. Çalışmalara ilk defa başlayanlar için oldukça zorlayıcı bir çalışmadır. Kişinin kendisini bulunduğu yerden farklı bir yerde görüntülemesi ve oradan bakması ilk defa karşılaştığı bir durumdur ve beyin buna şiddetle karşı çıkar.

Yapılan bu çalışmanın gerçek dışı olduğunu, gerçeklik algısının bozulmaması amacıyla aslında sizin kendinizi projekte ettiğiniz yerde olmadığınızı göstermek için direnç gösterir ve kendinizi tekrar bedeninizde bulursunuz. Kırılması gereken bir direnç noktasıdır ancak keyifli bir çalışmadır. Bu çalışmanın amacı kendimizi bedenin dışında farklı yerlerde canlandırarak beden dışında farklı boyutlarla bir bağ kurmaktır. Projeksiyon çalışması, imajinasyon ve bilinçli rüya ile birlikte hedefe götüren önemli yöntemlerden biridir.

İmajinasyon Çalışmaları Ön Hazırlık

Diğer tüm çalışmalarda olduğu gibi ruhsal ve bedensel olarak kendinizi hazır hale getirmeniz gerekir. Eğer düzenli olarak yaptığınız meditasyon, nefes egzersizleri vb. gibi çalışmalar yoksa bu hazırlık evresinde neler yapmanız gerektiği ile ilgili Nasıl Transa Geçilir? yazısına ve gerekli bilgileri temin etmek için Astral Seyahat Hakkında Diğer Makaleler bölümüne bakabilirsiniz. Konumuz astral seyahatte kullanılacak imajinasyon yöntemleri olduğu için diğer ayrıntılara değinmiyorum.

Bedensel ve ruhsal olarak hazır hale gelmeden yapacağınız imajinasyon ve astral seyahat çalışmaları yeterli derinlik ve ruhsal bağlantı sağlanamadığı için tatmin edici seviyelerde olamayabilir. Yalnız uzun süredir çalışıyor ve artık belli bir aşamaya gelmişseniz sırtüstü uzanmak veya bağdaş kurup gözlerinizi kapatmak dahi sizi hazır hale getirecektir. Hatta çalışmanızı sürekli aynı yerde yapıyorsanız orada bulunmanızda sizi hazır hale getirmek için yeterli olacaktır.

Astral Seyahat imajinasyon Çalışması Uygulama ve Teknik

Sırtınız dik duracak şekilde sırtüstü uzanın. Eğer uykuya kolay dalıyor veya daha önce yaptığınız çalışmalarda çalışmanızı tamamlayamadan uyumuşsanız, bağdaş kurup oturun ve gözlerinizi kapatın. Bu aşama öncesinde hem ruhsal hem de bedensel olarak kendinizi hazırladığınızı farzediyorum. Gözlerinizi kapattığınız andan itibaren hızlı bir şekilde alfa düzeyine doğru ilerlemeye başlayacaksınız. Bu evreden sonra imajinasyon yapmak daha kolay olacaktır.

Yapılacak uygulama ile ilgili yazılan hiçbir şeyi kesin ve net olarak algılamayın. Siz hayal gücünüzü dilediğiniz gibi kullanabilir istediğiniz şekilde uygulama yapabilirsiniz. Çoğunun yaptığı sabit teknikler ve uygulamalar hatasına düşmeyin, herkes ayrı bir dünyadır ve herkesin kendine has bağlantı kanalları vardır.

Ayak parmak uçlarınızdan başlayarak yukarıya doğru bedeninizin saydamlaşmaya başladığını düşünün. (Saydamlaşma yavaş yavaş parmaklardan yukarı doğru ilerlesin. Ayrıntıya girmek için suyun toprakta ilerlemesini örnek alabilirsiniz diğer ayrıntılar için İmajinasyon Telekinezi ve Telepati konularına bakabilirsiniz.)

Saydamlığın ulaştığı her noktanın aynı zamanda hafif bir şekilde karıncalandığını hissedin. (Hisleri çalışmaya katmak etkiyi her zaman artıracaktır. İlk çalışmalarda istediğiniz etkiyi belki alamayabilirsiniz ancak ilerledikçe düşünmeniz ve istemeniz yeterli olacaktır. Oto hipnoz çalışması veya sadece bu etkiyi elde etmek için ayrı bir çalışma yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz.)

Tüm bedeniniz saydam hale gelsin ve karıncalanmayı tüm bedeninizde hissedin.

Bu aşamada karıncalanma hissini titreşim haline geçmek için tetikleyici olarak kullanıyoruz.

Karıncalanma hissinin tüm bedeninizde yatay veya dikey bir titreşim oluşturduğunu zihninizde canlandırarak hissedin. (Tetikleme kısmını istediğiniz şekilde canlandırabilirsiniz. Yukarıdan filmlerde ağır çekim sahnelerinde olduğu gibi bir su damlasının vücudunuza düştüğünü ve bir dalgalanma meydana getirdiğini canlandırabilirsiniz. Titreşimin merkezini ve yönünü de gene kendi hassasiyetinize göre canlandırabilirsiniz. Ben bu kısmı eskiden televizyonlar açıldığında yayın yokken görünen karıncalanma görüntüsü ile yapıyorum.)

Tüm bedeninizdeki titreşimi zihninizde dilediğiniz gibi canlandırabilirsiniz. Asıl önemli olan bunu yoğun bir şekilde hissedebilmektir. Titreşim halini yeterince yoğun bir şekilde deneyimlemeye çalışın. (Film karelerinden esinlenebilirsiniz, bedeninizin saydam görüntüsünün yatak veya dikey görüntü netliği kayboluyormuşçasına titreştiğini canlandırabilirsiniz.)

Bu noktada bir anda titreşimi durdurun. Bulunduğunuz atmosferin bir anda değiştiğini, adeta birinin büyük bir sopa ile bulunduğunuz odaya vurduğunu, bir çınlama sesinin her yerde yankılandığını duyun ve hissedin. (Sahneyi istediğiniz gibi canlandırın. Etrafa tozlar saçılabilir, bulunduğunuz oda sallanabilir, ortamın rengi pastel tonlarda mavi veya kahverengi olabilir. Çınlama sesi yerine musluktan damlayan bir damlanın aksetmesi olabilir. Bu sahneyi belli aşamaya geldiğinizde çıkış tetikleyicisi olarak ta kullanabilirsiniz.)

Çizdiğiniz tablo ile çok fazla vakit kaybetmeden kendinizi bir anda odanın diğer ucunda kendinize bakarken görüntüleyin. (Bu aşamada bir sahne ile fazla vakit kaybederseniz beyniniz direnç gösterecek ve gereksiz bir mücadeleye girmiş olacaksınız. Bir an görüntüleyin, kendinize bakın ve hemen bir sonraki sahneye geçin. İnisiyatif sizin elinizde olsun)

Kontrol Her Zaman Sizin Elinizde Olsun

Vakit kaybetmeden kendinizi daha önce ayrınıtılarına girerek incelediğiniz bir noktaya gönderin. (Bu nokta önemlidir. İncelediğiniz her nokta ruhsal bağ kurmanızda kolaylık sağlayacaktır. İncelediğiniz nokta tavandaki veya duvardaki bir çatlak olabilir, kapı kolu veya pencere olabilir. Hatta masanızın üzerinde bıraktığınız kaleme de rol verebilirsiniz.)

Belirlediğiniz noktadan kendinizi yatarken veya otururken bir kez görmeniz yeterli. Oradan hemen ayrılın ve farklı bir kaç noktaya daha gidin. Gittiğiniz noktada duracağınız süreyi beyninizin devreye girdiği süreye göre ayarlayın. (Bu süre herkeste farklıdır. Bu andan bir saniye önce yer değiştirin)

Kendinizi odanın dışında belirlediğiniz ve daha önce ayrıntılarına indiğiniz noktaya projektö edin. Ayrıntıları inceleyin ve oradan da ayrılın.

Bu şekilde evin belirli noktalarında daha önce bıraktığınız izleri takip ederek dolaşın. (Gittiğiniz her noktadaki beynin direnç süresini kontrol edin eğer daha kısa sürede direnç göstermeye başlıyorsa süreyi kısaltın ve tekrar odanıza dönün. Süreyi uzattığınızda tekrar diğer alanlara yönelin.)

Astral Seyahat İmajinasyon Çalışmasında Son Aşama

Bu aşamaya gelmeden önceki aşamaları yeterli düzeyde tekrar edin. Kendinize süre koymayın. “Artık tamam, hazırım” dediğiniz anda devam edin. Aradan kaç gün, kaç hafta veya ay geçtiği önemli değildir. Bu aşamaya kadar yaptıklarınız bilinçli projeksiyondur. Yani bilincinizi imajinasyonla istediğiniz noktaya taşımaktır. Ancak bilinçle birlikte ruhsal bağlarda varolduğu için ani çıkışlar yaşanabilir. Astral seyahat ve imajinasyon çalışmalarını düzenli ve kendinize özgün bir şekilde sürdürebilirseniz süreç tümüyle sizin kontrolünüzde olacaktır.

Evin belirlediğiniz yerlerini dolaştıktan sonra fazla vakit kaybetmeden bir anda kendinizi yukarıdan yaşadığınız mahalleye bakarken bulun. (Bu kısmı farklı şekillerde canlandırabilirsiniz. Çıkış anında sesler ekleyebilirsiniz, duvarlardan geçerek çıkabilirsiniz.)

Yaşadığınız alan dışındaki yerlerde ruhsal iziniz daha az bulunur veya gitmediğiniz, görmediğiniz yerlerde hiç bulunmaz. Daha önce bilmediğiniz yerlerde kendinizi görüntülemek (Gözünüzden bakmak) gerçek bir çıkış yaşanıncaya kadar tümüyle hayal ürününüz olacaktır.

Yaşam alanınız dışında etkili bir tecrübe için mümkünse yaşadığınız yerleri uzaktan gören bir yere daha önceden gidin. Oradan yaşadığınız yere bakın ve etraftaki ayrıntılara dikkat edin. (Ve gene mümkünse çalışma yaptığınız saatlere denk getirin. Gündüz gidip gece çalışma yapmak orayı gündüzmüş gibi algılamanıza sebep olabilir. Beynin bir anlık sorgulaması tüm dikkatinizi dağıtabilir. Söylediklerimi beynin sorgusuna ve direnç noktasına düşmeden hızla yapmalısınız.)

Astral Seyahat ve İmajinasyon Çalışması Sonuç

Bu evreden sonraki çalışmalar gerçek çıkış yaşanıncaya kadar sizin hayal gücünüzle sınırlıdır. Teknolojiyi de devreye sokarak google maps üzerinden farklı illerden, ay üzerinden veya gezegenlerden aynı çalışmaları sürdürebilirsiniz. Bu kısma kadar anlattıklarım imajinasyonun astral seyahatte nasıl kullanılabileceğine dair bir örnektir.

Asıl önemli olan imajinasyonla tetiklemelerin ve yönlendirmelerin nasıl kullanılacağını öğrenmedinizdir. Sonraki aşamalar bilinçli rüyalar ve anlık çıkışlarla devam edecektir. Hiç ummadığınız bir anda gerçek bir çıkış yaşayabilirsiniz. Ve eğer düzenli ve sistemli çalışırsanız ilk çıkışınız çok sağlıklı bir şekilde gerçekleşecektir. Bu tıpkı uykuya dalış anı gibi olacaktır. Tüm bedeniniz sızlamaya başlar, bir anda boşluğa düşme hissi ve çınlama sesi ile birlikte kendinizi bambaşka bir boyutta bulursunuz.

Başaracağınıza İnanın ve Dikkatli Olun

Acele etmeyin, sabırsızlık göstermeyin, yaşadığınız ve yaşayacağınız her tecrübenin ayrı ayrı tadını çıkarmaya çalışın. En büyük engelin düzenli çalışmanızı engelleyecek iradesizlik olduğunu hesaba katarak sağlam bir motivasyonla çalışmanızı sürdürün. Başarı elde edinceye kadar, Astral Seyahat ve İmajinasyon kelimelerinin ne anlama geldiğini bilmeyen hiç kimseye çalışmalarınızdan bahsetmeyin.

Ailenize çalışmaya başlamadan önce rahatsız edilmemeniz gereken bir konsantrasyon çalışması yaptığınızı, rahatsız edilirseniz sıkıntı yaşayabileceğinizi anlatın. Eğer sizi her an rahatsız edebilecek sizden küçükler varsa onların sizi rahatsız etmeyecekleri zaman dilimlerinde çalışmalarınızı yapın. Derin trans anında veya projeksiyon çalışmaları sırasında ani irkilmeler size çok hoş olmayan deneyimler yaşatabilir. Başaracağınıza olan inancınızı hayal dünyanızla renklendirmeyi hiçbir zaman unutmayın.

Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için www.astralseyahat.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Astral Seyahat ve imajinasyon Çalışmaları konusu dışında imajinasyon ve diğer imajinasyon uygulamaları hakkında yazılan makalelere gözatmak için İmajinasyon Konulu Diğer Makaleler linkine bakabilirsiniz.

Astral Seyahat Yapmak İsterseniz Tüm Detaylar ve Teknikler için Astral Seyahat Nasıl Yapılır? Astral Seyahat Teknikleri linkine bakabilirsiniz.

Astral Seyahat ve imajinasyon Çalışmaları

www.parapsikoloji.net

İlk yayın tarihi 23 Temmuz 2017

Son Güncelleme 20 Ekim 2020 Emr

Emr
“İnsan ruhunu yitirmediği sürece yapamayacağı şeyler sınırlıdır AMA sınıra ulaşmak için vazgeçmesi gerekenleri terkedemeyecek kadar da bencil, tembel ve egoisttir”
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. blank trasience dedi ki:

    kendine bakmak istiyorsan 2 değil 3. göz olmayı dene. Bedenin somutkluğunnu hisset

  2. blank Elisa dedi ki:

    Çok ayrıntılı, anlamak ve kavramak için tekrar tekrar okumam gerekse de doyurucu ve farklı bir yazı olmuş. Teşekkürler

    1. blank deniz çelebi dedi ki:

      ben şuan yaşıyorum bunları 19 temmuz1981

error: Korumalı İçerik!