Apor – Aspor, Materyalizasyon ve Demateryalizasyon

Apor - Aspor Materyalizasyon ve Demateryalizasyon, eşyaların kaybolması, kaybolan eşyalar, muskanın kaybolması, eşyaların yerlerinin değişmesi

Apor – Aspor, Materyalizasyon ve Demateryalizasyon

Eşyalar Nasıl Kaybolur? Eşyaların Yerleri Nasıl Değişir? Yerinde olmayan bir eşya başka bir zaman nasıl orada olabilir?

Materyalizasyon: Maddesel veya madde ötesi varlıkların bedenli varlıklara ait maddeleri madde özelliklerini bozarak başka bir ortamda farklı bir biçimde ortaya çıkarmasıdır. Kelime anlamı olarak maddeleşmeyi ifade eder. Normal şartlarda bir maddenin madde özelliğini yitirip başka bir yerde tekrar aynı veya farklı bir şekilde ortaya çıkması mümkün değildir ancak yapılan ruhsal müdahale ile maddenin özelliğini korumasını sağlayan itme-çekme dengesi bozularak bu değişim yaşanmaktadır.

Demateryalizasyon: Maddenin özelliklerini yitirerek madde formundan çıkma olayına verilen addır. Ortaya çıkan yeni oluşum duyu organlarımızla alıgılanamaz niteliktedir. Spiritüalistler bu durumu, “ruhun etki mekanizması ile maddenin duyu organları ile algılanamaz bir duruma geçişi” olarak tanımlamaktadırlar.

Duyu organları ile algılanabilen bir maddenin farklı bir yerde görülmesi önce demateryalize olup algılanamaması sonra da materyalize olarak tekrar eski formuna dönüşmesi şeklinde açıklanabilmektedir.

Apor Materyalizasyon

Bilinen fizik yasalarıyla açıklanamayan demateryalizasyon ve materyalizasyon fenomenlerini neo-spiritüalist görüş, kısaca maddi partiküller arasındaki çekim-itim dengesine yapılan ruhsal müdahaleyle, maddenin genleştirilmesi ve eski haline döndürülmesi olarak açıklar. İnsan gözü, bir maddeyi ancak belirli bir hacimde belirli bir miktarda atom ve partiküle sahipse görür.

Maddileşerek beş duyu ile algılanabilir hale gelen şeyin herhangi bir eşya olması durumunda fenomen apor (apport) adını alır. Apor fenomenlerine fiziksel medyumların yanı sıra mistiklerin, yogilerin ve şamanların çevresinde de rastlandığı ileri sürülür.

Aspor Demateryalizasyon

Maddenin niteliklerini yitirmesi, fiziksel bir oluşumun beş duyu organı ile algılanamaz hale gelmesidir.

Spiritüalistlerce genellikle şu iki fenomeni belirtmek üzere kullanılır:

Medyumdan çıkan ektoplazmanın duyularla algılanabilir duruma gelmesinden (materyalizasyonundan) sonra, tekrar algılanamaz duruma gelmesi.
Kimi fiziksel medyumluk deneylerinde rastlanan, medyumun vücudunun tümünün veya bir bölümünün geçici olarak maddi özelliklerini kaybetmesi, ortadan kaybolması.

Ortadan kaybolan şeyin herhangi bir eşya olması durumunda fenomen aspor (asport) adını alır. Kaybolan eşyaların kimi zaman başka yerlerde ortaya çıktıkları ileri sürülür. Sıklıkla başımıza gelen “ben bunu buraya koymamıştım” olaylarını aspor olarak değerlendirebiliriz.

Bu olayların meydana gelmesine sebep olan madde dışı varlıkların ruhsal katlarda meydana getirdikleri maddenin yapısını bozan ve tekrar farklı bir yerde oluşumlarını sağlayan faaliyet bilim insanlarının maddeyi ışınlama çalışmalarını hatırlatıyor. Mekanizmasının çözülmesi ile gelecek bilimsel gelişmelere ışık tutması kaçınılmaz konular.

Sanırım bu iki kavram bazı olayların mekaniğini veya nasıl olduğu, olabildiği ile ilgili sorulara da açıklık getirmektedir. Evinizde hiç muska kaybolmuş muydu? Veya koyduğunuz yerden başka bir yerde bulmuş muydunuz? Başka bir yere koyduğunuza emin olduğunuz bir eşyayı ilgisiz bir yerde bulduğunuz oldu mu? Kaybolan muskalar, kaybolan ve yerleri değişen eşyalar… Aslında hepsinin birer nedeni var.

 

Kaybolan eşyalarınızı bulmak için yöntemler.

Kaybolan eşyayı bulmak için ne yapılabilir?

 

Apor – Aspor Materyalizasyon ve Demateryalizasyon

www.parapsikoloji.net – 14 Mart 2017

Kaynaklar:

Qu’est-ce que Le Spiritisme, Allan Kardec
Ruh ve Kainat, Bedri Ruhselman
Dictionary of Mysticism, Nevill Drury

Son Güncelleme 24 Ocak 2023 Emr

Emr
“İnsan ruhunu yitirmediği sürece yapamayacağı şeyler sınırlıdır AMA sınıra ulaşmak için vazgeçmesi gerekenleri terkedemeyecek kadar da bencil, tembel ve egoisttir”
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Osman dedi ki:

    Hocam öncelikle merhabalar Eski taşındığımız evde TV’nin kumandasını koltuğun üstüne koymuştum..
    İşin garip yanı mutfağa çay yapmaya gitmiştim.. Geldiğimde kumanda yoktu.. tam 1 ay aradık yok.
    2 ay sonra tekrar koltuğun üzerinde bulduk buda işin garip yanı…

error: Korumalı İçerik!