Astral Seyahat

Astral Seyahat Tehlikeli mi? Zarar Verir mi?

Astral Seyahat Tehlikeli mi? Zarar Verir mi?

Astral seyahat tehlikeli mi? Astral seyahat yapmak insana zarar verir mi? Astral seyahat sırasında zarar görebilir miyiz?

Son zamanlarda özellikle gençler arasında adeta moda haline gelen ve “yaptım“, “yapmadın“, “yapamazsın“, “yapanlar“, “yapamayanlar” tartışmalarına konu olan astral seyahat, tehlikeli mi? Yapanlara zarar verir mi? Beden dışı seyahatle ilgili doğrulanmış bazı olaylar olmakla birlikte bilimsel olarak ispatı mümkün görülmemektedir. Peki yapanlar ve yapmayı düşünenler için astral seyahatin bir zararı veya tehlikesi var mı? Bu konuda ortaya atılan çok sayıda teori bulunmakta. Biz konuyu tıbbi yönden ele almaya çalışalım.

İnsanlar her zaman başkalarının yapamadıklarını yaparak kendilerini ispatlama çabası içerisine girerler. Bu çaba, insanın gelişimi açısından olması gereken bir çabadır ancak konu normal yaşantımızda pek rastlanılmayan bir konu olunca yeterince bilgilenmek ve gerekli tedbirleri almak zorunlu hale gelmektedir.

Bedensel imkanlarını kullanmadan çok farklı yerlere istedikleri zaman gidip gelebilmek, asla gidemeyecekleri yerlere gitmek, başkalarında olmayan olağanüstü güçlere sahip olmak ve bunları başkalarına anlatmak insanın egosunu okşayan bir durumdur. Ancak sınırların her zorlanışı insan metabolizmasını da olumsuz yönde etkileyebilecek bazı sonuçları beraberinde getirir.

Astral Seyahat Tehlikeli mi?

Astral seyahat tehlikeli mi? Fiili olarak insanın zarar görmesi veya ölümüne sebep olması “astral seyahat yapılmasından” kaynaklanmaz. Yani doğrudan astral seyahat yapmak insana zarar vermez veya öldürmez. Çünkü benzer durumu her uyuduğumuzda bilinçsiz olarak yapmaktayız. Ancak astral seyahat hakkında yeterli araştırma yapmadan çalışmaya başlayanlarda; bir an önce astral çıkış yaşama isteği ani çıkışlarla birlikte yüksek heyecana ve kalp çarpıntılarına sebep olabilmektedir.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yüksek şeker, hipertansiyon, panik atak, kalp ve beyin hastalığı olanların astral seyahat sırasında daha önce tanımlanamamış ve görülmemiş görsellerin görülmesi sonucu yaşanan yüksek heyecan ve yaşanan aşırı korku ile birlikte bazı travmaların yaşanma olasılığı her zaman mevcuttur. Sayılan rahatsızlıkları bulunanların astral seyahat çalışmalarına başlamadan önce bir kez daha düşünmelerinde yarar var.

Astral Seyahatte Bilincin Hapsolması

Çalışmalar sırasında veya çıkış esnasında en çok rastlanan sorunlardan biri ise kara basan adı verilen kataleptik kasılmalarda olduğu gibi; yeterince hazırlık yapılmadan ve bilgilenmeden yapılan çıkış denemeleri sonrası bilincin kontrol edilememesine bağlı olarak; belli bir süre bedene dönememe veya bedene dönüş sonrası bedensel kontrolün sağlanamaması sorunudur. Bu gibi durumlarda özellikle kalp ritim bozukluğu ve kalp rahatsızlığı olanların aşırı heyecan dolayısı ile kalp krizi geçirme riski bulunmasıdır.

Zarar Görmemek İçin Neler Yapmamız Gerekir?

Astral seyahat yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar

İnternette bulduğunuz her tekniği sihirli bir formül bulmuş gibi uygulamaya kalkışmayın. Astral seyahat veya diğer paranormal çalışmalar sadece tekniklerden ibaret değildir. Beslenmeden, belli bir süre yalnız kalmaya, trans haline geçmeye ve dalga boyları hakkında bilgi edinmeye kadar çok fazla alanda bilgi ve tecrübe sahibi olmanıza ihtiyaç vardır. Bu konuda başlangıç olması açısından Astral Seyahat Konularına bakabilirsiniz.

Astral seyahat ile ilgili tüm detayları öğrenin. Sitemizde bu konuyla ilgili yazılmış ayrıntılı makaleleri dikkatlice okuyun. Anlamadığınız konuları mutlaka sorun.

Sakin kalamayan panik atak bir yapınız varsa öncelikle bu sorunlarınızı çözmeniz gerekir. Derin Trans ve Nefes Egzersizleri ile kendinizi kontrol altına almaya çalışın. Gerekirse psikolojik yardım alın.

Ruhsal bir gelişim için temel olarak neler yapmanız gerektiği Ruhsal Güçleri Geliştirme Yöntem ve Teknikleri adlı makalede anlatılmaktadır. Genel anlamda nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda fikir sahibi olmanız, astral seyahat çalışmalarınızda sizin için yararlı olacaktır.

Astral Seyahat Yapmadan Önce Çevrenizi Bilgilendirin

Yaptığınız çalışmalar hakkında ailenize bilgi verin. Çalışmalar sırasında trans halinde iken aniden kapının açılması, size seslenilmesi o an yüksek hassasiyete sahip olduğunuz için aşırı heyecana neden olabilmektedir. Mümkünse çalışma yapmadan önce kapınıza “çalışma yapıyorum rahatsız etmeyin” şeklinde bir yazı asın.

Çalışmalarınıza başlamadan önce astral seyahat çalışmalarının sizin için gerçekten gerekli olup olmadığını iyi düşünün. Zamanınızı daha verimli uğraşlarla da geçirebilirsiniz. Bu konuda yatkınlığınız yok ise başarıya ulaşmanız için uzun süre çalışmanız gerekeceğini unutmamalısınız. (Aylar veya yıllar) bk. Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları

Ruhsal çalışmalar egonuza tavan yaptırmak ve kendinizi ispatlamak için yapılan çalışmalar değildir. Başarısızlıkların en büyük sebeplerinden biri de bu durumdur. Ruhsal çalışmalarda elde ettiğiniz başarıların egonuzun okşanması için anlatılması ve gösteriş yapma düşüncesi; zihinsel, ruhsal ve bedensel odak noktanızı bu yöne çekeceği için sizi başarısız yapacak; daha fazla sorun yaşamanıza neden olacaktır. Çünkü bir an önce başarma ve herkese anlatma çabası insana çok fazla hata yaptıracaktır.

Bu maddeleri astral seyahat yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında sıralayabiliriz.

Astral seyahat hakkında sormak istediğiniz soruları çekinmeden sorabilirsiniz. Unutmayın bilgi her konuda en büyük hazinedir.

 

Astral Seyahat Tehlikeli mi? Zarar Verir mi?

www.parapsikoloji.net

Bu yayın en son güncelleştirildi 12 Mart 2022 18:46

Turhan Doğan

Madde ötesi

Yorumları Göster

  • Astral seyahat çalışmaya başladığımda kendimi huzursuz hissetmeye başlıyorum bunun nedeni nedir?

    • Bilinçaltınızdaki kaygı, stres ve korkular huzursuzluğa neden olabilir.

  • ruhumuz iki evre arasında sıkışıp kalır mı ve istediğimiz zaman geri dönebilirmiyiz veya canımız yanar mı ??????

    • Hayır. İstediğiniz zaman geri dönebilirsiniz. Yeterki korkuları yenebilecek kadar bilgi sahibi olun.

    • "Musallat olma" tabirinin gerçekleşmesi için astral seyahat yapmaya gerek yok. Bunun için gerekli şartlar oluşursa her zaman olabilir.

  • Astral seyahat yatmadan yapmayı denedim durmadan gözüm açıp kapatıyor dum sonra kalbim normalden daha hızlı atmaya başladı yatakta oturdum bi anda boynumu çeviremedim sonra gözümü açamadım heryer siyah 10 dk boyca böyle kaldım sonra gözlerim açtım elimi yuzumu yıkadı sabaha kadar uyumadım arada gene böyle oldum tekrar deniyim mi bunu

    • Kararı deneyimi yaşaması gereken vermeli. Ancak aşırı korku, panik ve kalp atışlarında normalin üzerinde artışlar söz konusu ise denemeyin.

    • Hayata bakış açınız değişir. Daha önce sizi tatmin eden maddesel unsurlar artık tat vermeyebilir. Yaşamı farklı bir bakış açısı ile algılamaya başlarsınız. Gerçeklik duygunuzda değişimler meydana gelebilir. Ancak bu ve benzeri değişimler herkeste aynı oranda olmayabilir.

  • isteyerek yapmasam da nadiren gerçekleşiyor 1-2 yılda bir. bir defasında evde gezinirken karşıma yoğun bir şekilde beyaz ışıkla parlayan, çizgisel şekilleri belli ancak tanımadığım ya da tanıyamacağım surette 1 bayan ve 1 çocuk benzeri 2 silüet göründü. isteyerek çıkmadığımdan ve tecrübesizlikten korkup aniden aşırı hızla bedenime çekildim, fakat hala görebiliyordum, çocuk hızla yattığım yere yaklaştı ve sanki yanağımdan öper gibi yaklaştığında gözlerimi kan ter içinde açıverdim. bu varlıklarla ya da olayla ilgili yorumunuzu merak ediyorum, teknik anlamda bilgili olduğunuz için. selamlar...

  • Astral seyahat denemelerine yeni başladım cinler astral seyahat yaparken zarar verebilir mi

Son Konular

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Spiritüel Nedir?

Spiritüel Nedir? Spiritüel nedir ne anlama gelir? "Spiritüel" kelimesi, ruhsal veya manevi olanla ilgili bir…

28 Temmuz 2023

Astral Seyahat Denemesi – Yarı Uyku Durumundan Transa Geçme

Astral Seyahat Denemesi - Yarı Uyku Durumunda Transa Geçme Merhaba. Yasadığım duruma tam olarak uyan…

17 Ocak 2023

Telepati ile Bir Başkası Etkilenebilir mi?

Telepati ile Bir Başkası Etkilenebilir mi? Telepati ile bir başkası etkilenebilir mi? Telepati, diğer insanları…

24 Eylül 2021

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku