Genel

Bermuda Şeytan Üçgeni Varsayımlar ve Geçmiş Bilim

Bermuda Şeytan Üçgeni Hakkında Varsayımlar

Bermuda Şeytan Üçgeni olarak adlandırılan bölgede yaşanan olayların çözülebilmesi için bu güne kadar çok sayıda araştırma yapıldı. Ancak yapılan tüm araştırmalar tahmin ve varsayımlardan öteye geçemedi. Bu araştırmalardan bir tanesi de bölgede meydana gelen olayların metan gazı ile ilgili olabileceği varsayımına dayalı.

Genel olarak Miami ve Porto Riko arasında kalan bölgede olduğu bilinen Bermuda Şeytan Üçgeni ‘nde yaşanan olayların tüm alanı kapsamadığı belirli bölgelerde yoğunlaştığı vurgulanıyor.

Metan gazı olduğu tahmin ediliyor

Varsayıma göre “Bermuda Şeytan Üçgeni” olarak bilinen bölgede meydana gelen metan gazı patlamalarının veya üzerindeki basıncın azalarak yoğun metanın gaz haline gelmesi ile girdap oluşumuna neden olan bir sirkülasyon meydana getirdiği ve bu sirkülasyon sonrası ortaya çıkan girdap ve hortumların bu bölgeden geçen gemi ve uçakları içine alarak yok ettiği iddia edilmekte.

Metan gazı ile ilgili diğer bir varsayımda ise, bölgede büyük bir metan gazı kütlesinin, okyanus altından okyanus üzerine kadar yükseldiği ve bu değişim sonucunda oksijen oranlarının azalması ile gemileri içine çeken girdapların oluştuğu iddia ediliyor. Oluşan girdaplara kapılan gemilerin okyanusun kumla kaplı yüzeyinin altına gömüldüğü tahmin ediliyor. Hava araçlarının ise oksijen yetersizliği dolayısı ile motorlarının çalışamaz hale geldiği ve bunun sonucunda düşerek okyanusun altına gömüldüğü düşünülüyor.

Diğer Varsayımlar

  • Bölgenin coğrafi yapısının etkili olabileceği,
  • Bölgede bulunan manyetik bir alanın bu oluşumları tetikleyebileceği,
  • Uzay zaman eğilmelerinin etkili olabileceği,
  • Okyanus akıntılarının şiddetli ısı değişimlerine neden olarak hava olaylarını etkileyebileceği iddia edilmekte.

Ancak tamamı varsayımlara dayalı ve bilimsel netlik kazanmış değiller.

Tayyi Mekan ve Geçmiş Bilimde Bermuda Şeytan Üçgeni

Bu konuda bundan yüzlerce yıl önce yazılan kitaplarda ise çok ilginç detaylar bulunuyor. Bunlardan birisi de Hakan Yılmaz Çebi’nin konu ettiği Miladi 1322 yılında Ahmet Şıhabeddin tarafından yazılan “İlk ve Son Yaratılan Varlıkların Gizli İlmi” adlı eseri.

Eserde Ahmet Şıhabeddin 623 ilim dalından bahsederken “Bermuda şeytan üçgeni” olarak anılan bölgeyi “yedi kat yer adı verilen diğer arzların dünyaya açılan kapısı” olarak tanımlıyor. Ahmet Şıhabeddin “Tayyi Mekan” ile bu bölgeye yaptığı gezi sonrası o bölgede üçgen bir duvar gördüğünü, gemilerin yapıldığını bu gemilerin hem suda hem de karada ilerlediğini, göz açıp kapanıncaya kadar içerisinde istedikleri noktalara gidebildiklerini söylüyor.

Gördüğü bazı detayları ise kimsenin inanmayacağı, kendisi ile alay edilebileceği düşüncesiyle kitabına almadığını belirtiyor.

Kitapta geçtiği iddia edilen diğer bilgiler ise şu şekilde

  • Zamanımızda gemilerin bu bölgeden geçerken kaybolacaklarını ve insanların bir daha geri dönemeyecekleri
  • Bermuda Şeytan Üçgeni adı verilen bölgede manyetik alanların bulunduğu
  • Madde seviyesinde görülemeyen 13 şehir bulunduğu.

Bunun dışında kitapta günümüzde meydana gelen çok sayıda gelişmenin tarihleri ile birlikte verildiği ifade ediliyor (Işık Şükan)

  • İstanbul’un fethi ile ilgili ayrıntılar
  • Osmanlı Devleti’nin yıkılışı ve yeni bir devletin Mustafa adında birisi tarafından kurulacağı
  • Aya ilk defa ne zaman gidileceği
  • Ulaşım araçlarının ne zaman ortaya çıkacağı (Otomobil, Tren)
  • İlk klonlama ve tohumlama çalışmalarının ne zaman yapılacağı

Ayrıca kitapla ilgili ilginç bir detayda Hz. Süleyman’ın kabrinin Bermuda Şeytan Üçgenin’de olduğunun belirtilmiş olması.

Bu yayın en son güncelleştirildi 20 Ekim 2020 14:49

Turhan Doğan

Madde ötesi

Son Konular

Kuantum Alanları ve Ruhsal Algılar İle İlgili Yapılan Deneyler

Kuantum Alanları ve Ruhsal Algılar İle İlgili Yapılan Deneyler Kuantum alanları ve ruhsal algılar arasındaki…

22 Nisan 2024

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar Kuantum fiziği ve parapsikoloji arasındaki bağlantılar oldukça ilginç ve…

22 Mart 2024

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Kuantum parapsikoloji konusunda şu anda geçerli olan akademik…

21 Mart 2024

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku