Bilinçli Lucid Rüya

Bilinçli Rüya için Camalonga Kullanımı ve Etkileri

Bilinçli Rüya için Camalonga Kullanımı ve Etkileri

Camalonga ya da diğer adlarıyla, Yellow Oleander, Cascabela Thevetia, Sarı zakkum Amazon ormanlarında şamanlar tarafından bazı seremonilerde ön hazırlık olarak kullanılmaktadır.

Bitkinin erkek ve dişi tohumları soğan, sarımsak ve beyaz şeker kamışı ile karıştırarak ekstraktı hazırlanır.  Diğer tüm toksik içeriğe sahip olan bitkilerde olduğu gibi içmesi zor ve acı bir tada sahiptir. Sadece deneyimli rehberler eşliğinde uygun bir diyet izlenerek alınması önerilir.

Camalonga Türleri

İki farklı çeşit Camalonga olduğundan bahsedilir. Kolombiyalı şamanlar Strychnos cinsinin bitki tohumlarını kullanmayı tercih ederken, Peru şamanları Thevetia peruviana tohumlarını kullanmayı tercih ederler. Perulu şamanlar sarı zakkum tohumlarını aguardiente, kafur ve beyaz soğan veya sarımsak ile  karıştırarak hazırlar. İçecek genellikle bir erkek ve bir dişi olmak üzere iki tohum içerir. Bazen tohumlarının ayahuasca karışımına eklenebileceği söylense de, bunun böyle olduğuna dair bir kanıt bulamadım.

Camalonga (Sarı Zakkum) İçeriği ve Etkileri

Sarı zakkum, bitki boyunca bulunan ancak tohumlarda yoğunlaşan güçlü kalp glikozitleri olan thevetin, thevetoxin, peruvoside, ruvoside ve nerifolin içerir. Bitkinin tohumlarının yutulması

  • karın ağrısı,
  • kusma
  • ve ishale neden olabilir.

Ayrıca artan kan basıncı,

  • baş dönmesi,
  • bağırsak,
  • mesane,
  • rahim
  • kan damarlarının genişlemesi
  • ve ölümcül olabilen çeşitli aritmilere (kalp atışlarındaki düzensizliklere) neden olabilir.

Çekirdeğin çiğnenmesi

  • ağızda ve boğazda kuruma,
  • uyuşma veya yanma hissine neden olur.

Bitkinin özsuları

  • cilt tahrişine,
  • bazen de kabarmaya neden olabilir.

Bu bitki ayrıca bir balık zehiri olarak kullanılır.

Strychnos toksifera, Strychnos cinsinin tipik bir bitkisidir ve zehirlidir.

Camalonga Doz Aşımı ve Sinirsel Etkileri

Öte yandan, Strychnos cinsinin bitkilerinin başlıca etkileri, kas ve nörolojiktir. Bu bitkilerin aktif bileşeni, omuriliğin refleks irritabilitesini arttıran striknindir ve bu da vücudun motor hücrelerinin normal inhibisyonunu kaybetmesine ve bunun sonucunda da kasların şiddetli kasılmasına neden olur.

Strychnine Doz Aşımı Belirtileri 

Belirtileri ajitasyon, endişe, korku, yüksek refleks, huzursuzluk, karanlık idrar, kas ağrısı ve ağrı, ve sert kol ve bacaklar, çene sıkılığı, ağrılı kas spazmları ve nihayet boyun ve sırt, solunum yetmezliği ve beyin ölümüdür.. Ölüm genellikle solunum kaslarının sürekli spazmlarından kaynaklanan boğulmadan kaynaklanır. Çok düşük dozlarda, striknin, uyanıklık, duyusal keskinlik ve uyanıklık hissi verebilir.

Bitkiler ehli olmadan toplanarak evde kesinlikle denenmemelidir, hayati derecede tehlikeli olabilmektedir.

Camalonga Ruhsal Etkileri

Ruhsal amaçlı kullanımına baktığımızda bu bitkinin rüyalarda çalışan bir öğretmen olduğunu söyleyebiliriz. Gündelik hayatlarımızda yaşadığımız deneyimlerle üzerimize yapışan ve biriktirdiğimiz psişik çöpleri temizlemek için çalışır. Arınma için rahat ve açık bir halde olduğumuz rüya durumunda bu fırsatı değerlendirir. Ayrıca bize ilahi bilgiler öğretme yeteneğine sahiptir.

Bir çok lüsid rüya (bilinçli rüya) pratiği uygulayanlar tarafından da canlı ve berrak rüyayı uyarmak için kullanılır. Camalonga Charley Morley’nin Lüsid Rüya kitabında da geçmektedir. Daha canlı ve berrak rüyalar görülmesinde etkilidir. Hazırlanan ekstrat ağacın ruhuna bağlanır ve uyurken onun bilgeliğini bizimle paylaşır. Bitkiden yardım almak sadece bir demo olarak görülmeli, kişi kendi öz disiplini ile varacağı noktaya uzun vadede yapacağı çalışmalarla ulaşmalıdır. En değerli ve öğretici olanı da budur.

 

Bilinçli Rüya için Camalonga Kullanımı ve Etkileri

Nazlı Luna

www.parapsikoloji.net

5 Ocak 2019

Bu yayın en son güncelleştirildi 20 Ekim 2020 12:20

Nazlı Luna

Son Konular

Kuantum Alanları ve Ruhsal Algılar İle İlgili Yapılan Deneyler

Kuantum Alanları ve Ruhsal Algılar İle İlgili Yapılan Deneyler Kuantum alanları ve ruhsal algılar arasındaki…

22 Nisan 2024

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar Kuantum fiziği ve parapsikoloji arasındaki bağlantılar oldukça ilginç ve…

22 Mart 2024

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Kuantum parapsikoloji konusunda şu anda geçerli olan akademik…

21 Mart 2024

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku