DMT - Dimetiltriptamin

Magic Mushroomların İnsan Bilincine Etkisi ve Sihirli Mantar Deneyimi

Magic Mushroomların İnsan Bilincine Etkisi

Magic Mushroomların İnsan Bilincine Etkisi ve Sihirli Mantar Deneyimleri

Sihirli mantarlar içeriğinde bulunan psilosibin, psilosin ve musimol gibi maddelerden dolayı psişeyi uyarıcı özelliğe sahiptir.

Kullanıldıklarında bilincin değişmesine, algının daha geniş boyuta ulaşmasına neden olurlar.  Hem çiğ olarak yemeklere katılabilir hem de toz olarak tüketilebilirler. Kullanıcıları arasında shroom olarak adlandırılırlar.

Mantarın sporları ile beraber çok iyi çiğnenerek yutulduğunda ortalama 30-40 dakika aralığında etki gösterir. Etkileri 4-6 saat aralığında sürebilirken zirve yaptığı süreç 2 saat civarındadır.

Etkisi kişinin o anki ruh hali, içinde bulunduğu çevreye göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Etkileri bir çeşit anlatılamaz önsezi ve endişe duyguları ile ortaya çıkmaya başlar. Bu esnada psilosine göre daha kararlı bir molekül olan psilosibin vücutta çözülerek psilosine dönüşür. Vücuda enerji gelir ve herşey olduğundan daha farklı bir şekilde algılanmaya başlanır.

Sihirli Mantarlar ve Etkileri

Bu yazıda sihirli mantar denememden önce yaptığım araştırmalarda değinilmediğini gördüğüm deneyimleyerek öğrendiğim kişisel tecrübelerimi paylaşmayı hedefliyorum.

Yaratıcı ve felsefik düşüncelere dalındığı doğrudur, bir nesneyi saatlerce hayranlıkla izleyebiliyorsunuz ve o nesnede daha önce dikkat etmediğiniz bir çok ayrıntı dikkatinizi çekmeye başlıyor. Bir ateşe baktığınızda onu hiç olmadığı haliyle görmeye başlıyorsunuz. Ben buna “ateşi çıplak görmek” diyorum. Sözcüklere dökmesi zor bir durum. Adeta cansız zannettiğiniz nesnenin ruhunu gözlerinizle görüyorsunuz.

Merak ve iştahta artıştan bahsedilmişti. Ben bunların hiçbirini yaşamadım. Bad trip denilen duruma düşülürse yanınızda portakal suyu ve bir kalıp çikolata bulundurmaktan bahsediliyor.

İlk Psikedelik Deneyimim ve Sihirli Mantar

İlk psikedelik denemem yıllar önce sihirli mantarlarla olmuştu. Açıkçası ayahuasca seremonisine gideceğimden bahsettiğimde daha önce hiç bilinç değiştirici bir bitki ile deneyim yaşamamış birine ağır geleceğini söyleyen çevremin de etkisiyle kendimi Amsterdam’da buldum. En soft yolculuk olarak adlandırılan magic mushroom’ları denemeye karar verdim. Öncesinde bir çok yorum okuduğum ve çoğunda absürt şeylerden bahsedildiği için kontrol edemeyeceğim birşey olması riskine karşı her türlü önlemimi alarak başladım.

Zaman kavramında değişiklik olması ve zamanın çok yavaş geçmesi algısı oluştuğundan bahsedilmiş, ben ise zamanı çok daha hızlı algılamıştım.

Deneyim esnasında evin içerisinde bir çok oda dolaşıp tekrar salona döndüğümde ise insanların orada hala aynı vaziyette oturuyor olduklarını görmek beni şaşırtmıştı. Bir odadan diğerine geçişi yüzyıl gibi algılamış insanlardaki sabitliği anlamakta zorlanmıştım.

Amsterdam’da magic mushroom deneyenlerin hikayelerinde bahsettiği gibi insanlar devasallaştı, küçüldü, yer yarıldı içine girdim, karşıma dinazorlar çıktı gibi durumlar hiç yaşamadım. Deneyim esnasında evrensel bir anlayışa ve ruhsal farkındalığa doğru yol aldım. Gözlerimi kapattığımda bazı motifler gördüm, gözler açıkken ise sadece odaklandığımda görsel şeyler deneyimledim. Tabi magic mushroom grubuna giren 180 çeşitten fazla mantar bulunduğunu düşünürsek her biri aynı etkiyi göstermeyebilir.

Sihirli Mantar Kullanımı ve Etkileri

Kokusunun rahatsız edici olması tadında endişe uyandırmasın çünkü kaktüsler kadar acı değil ve rahatlıkla çiğnenebiliyorlar.

Kullanımdan en az 2 saat önce yemek yemiş olmak gerekiyor. Fazla tok karnına tüketmek mide bulantısı ve kusma ile sonuçlanabiliyor.

Çiğ olarak tamamen çiğneyerek tükettikten sonra 35 dakika sonra etkileri başlıyor. Ancak 1 saatten sonra etkileri zirveye ulaşıyor.

Zirveye vardığınızda gözbebekleri büyür, adeta uzaya açılır, görsel ve düşünsel hareketlilik artar, daha önce hiç edinilmemiş perspektiflerden dünyaya bakılır, bir şeyin iç yüzünü kavrama hissi ortaya çıkar ve şaşırırsınız. Şey’ler aslında hep oradadır ama daha önce hiç bu kadar berrak görmediğinizi farkedersiniz. Bir çok şey komik gelmeye başlar.

Kontrol Her Zaman Bende Oldu

Bir şeye uzun süre baktığınızda şekil değiştirmeye başlar, nesneyi üç boyutun dışında algılarsınız. Deneyimden önce en çok endişe duyduğum şeylerden biri halüsinasyonların derecesini kestirememekti. Rüyada zannedip camdan atlayanların hikayelerini siz de duymuş olabilirsiniz.

Bunların hepsi çok yüksek dozda olabilecek çoğunun abartı yorumlar olduğunu düşünüyorum. Çünkü kontrol edemediğim hiçbirşey yoktu.

Etkisi başladığında aynanın karşısına geçerek derin düşüncelere dalmış ve kendimi gözlemlemiştim. Ama aynadaki yansımamı değil aynadan beni gözlemleyen taraftım..

Bir süre sonra yüzyıl öncesine gittim saçlarım sarardı uzadı yerlere kadar sarktı. Yüzüm güzelleşti, sonra birden kafamda taç belirdi. Prenses oldum diye kahkaha atmaya başladım. 🙂

Odak noktamı değiştirdiğimde herşey normaldi. Sadece uzun süre bakıp odağı kaybetmediğimde gittikçe derinleşiyor ve şekil değiştiriyordu. Tekrar odaklandığımda saçlarım kısaldı beyazlaştı, yüzümde derin çizgiler oluştu ve zamanda geleceğe gittiğim algısı oluştu. Bir süre sonra küle döndüm ve kendimi iskelet olarak gördüm. Odaklanma esnasında zihnimin ve bedenimin inanılmaz hızlı çalışıp efor sarfettiğini farkettim. Yorulduğumu hissettiğimde yatağa giderek uzandım.

Çok geçmeden gözlerim açık  havada uçan balonlar görmeye başladım. Çocukken deterjan ve suyu karıştırarak üfleyip yaptığımız balonlardan. Çok güzeldiler, her birinin içinde bir başka ben vardı.  Hepsi bana uçarak el sallıyordu.

Odağımı değiştirip elime baktığımda derinin altındaki organların işleyiş mekanizmasını gördüm. Damarlarımın içinden akan kanı. Rengi açık neon pembe ve çok tatlıydı. Bu beni hiç korkutmadı ve hayranlıkla bir süre izlemeye daldım.

Yatakta çok zaman geçirdiğimi farkedince kalktım ve salona gittim, oradaki insanlar sanki bir tiyatro sahnesinden fırlamış gibiydi. Ben onlara farklı bir boyuttan bakıyordum, adeta dışarıdaydım. Onlar üç boyuta hapsolmuştu. Konuştukları, kafalarına taktıkları şeyler o kadar gündelik ve sıradan geliyordu ki, bunu nasıl göremediklerini sordum.

Deneyim Sonu Halsizlik

Sonra halsizlik, titreme ve üşüme geldi. Yaz günü üzerime montu giyerek battaniye örttüm. Koltukta uzanırken yavaş yavaş etkisinin azaldığını hissediyordum. Birşeyler yemeye karar verdim ve daha iyi oldum. Çok sürmeden eski üç boyutuma geri döndüm.

Not: Bu sayfadaki yazılar sadece bilgilendirmek amacıyla yazılmıştır. Her bireyin bilgiye ve fikirlere erişim hakkı olması gerektiğine inanıyorum. Okuyucu yaşadığı yerde geçerli olan, psikoaktif maddelerin alımı, satımı, kullanımı vb. ile ilgili yasaları bilmekle ve uygulamakla kendisi yükümlüdür.

 

Magic Mushroomların İnsan Bilincine Etkisi

Nazlı Luna

www.parapsikoloji.net

21 Şubat 2019

Bu yayın en son güncelleştirildi 20 Ekim 2020 11:01

Nazlı Luna

Yorumları Göster

Son Konular

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar Kuantum fiziği ve parapsikoloji arasındaki bağlantılar oldukça ilginç ve…

22 Mart 2024

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Kuantum parapsikoloji konusunda şu anda geçerli olan akademik…

21 Mart 2024

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Spiritüel Nedir?

Spiritüel Nedir? Spiritüel nedir ne anlama gelir? "Spiritüel" kelimesi, ruhsal veya manevi olanla ilgili bir…

28 Temmuz 2023

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku