Astroloji

Okült Astroloji Hakkında Nazan Gönültaş ile Röportaj (2. Bölüm)

Okült Astroloji Hakkında Nazan Gönültaş ile Röportaj (2. Bölüm)

Sayın Nazan Gönültaş ile Okült Astroloji ve Doğum Haritasına Göre Esma-ül Hüsna çalışması hakkında yaptığımız röportajın 2. bölümü.

7- Bir insanın doğum haritası kullanılarak elde edilen verilerle Esma çalışması yapıldığında neler değiştirilebilir?

Kişi hayatında neleri değiştirmek istiyor? Bu nokta çok önemli. Sipesifik bazı durumlar vardır, bunlarla ilgili değiştirilemeyecek noktalar vardır. Değiştirilebilinir noktasına çok geniş yelpazeden bakmak gerektiğini düşünüyorum. Bu kişinin hangi durumla geldiği çok önemli. Çünkü burada çalışmalarım tekil gibi görünebilir fakat bin kişiyle çalışıyorsam hepsi farklı enerjilerle farklı çalışmalardır.

Çünkü bu değişimi yaşaması için kişinin gerçekten o değişime liyakat göstermesi, ortamın şartlarına uygun olması ve istediği şeylerin ona ve bütünün hayrına olması gerekir. Bu nedenle “neler değiştirilebilir” noktasında somut bir örnek vermek çok zor. Yani mesela maviyi kırmızıya dönüştürür demek doğru olmaz. Fakat insanın hayatında tıkanıklık yaşadığı her noktada açıklık yaşamasına ve bir farkındalık oluşturmasına sebep olur. Buraları değiştirebilir mutlaka.

8- Doğum haritasına bakılmadan Esma çalışması (Amaca yönelik) yapmak doğru mudur?

Bunu yapan çok insan var. Çalışma anlamında, bir amaca yönelik uzun çalışma anlamında doğru bulmuyorum. Burada Güneşin derecesinin esması kişinin hayat enerjisidir. Doğru tespit edilmesini çok önemli buluyorum. Burada çok geniş org’larda geniş derece aralığında çalışıyorum ki; o nokta kişinin örnek veriyorum; bazen rektifikasyon yaptığımız haritalar oluyor. Yani doğum saati ve doğum günü bulmak için. Bunlar uzun, meşakkatli ve derin bilgiler gerektiren çalışmalar. Burada her ihtimali göz önünde bulundurmak için daha geniş bir yelpazede çalışmak gerekiyor ki o noktayı kişi atlamasın. Kişinin yaşam enerjisi doğru çalışsın. Bu nedenle doğum haritasına bakılmadan belli bir amaca yönelik yapılan esma çalışmalarını çok doğru bulduğumu söyleyemem.

9- Esmalar okunurken nelere dikkat edilmelidir?

Bunlar benimde her zaman kısa kısa yazmak ve değinmek istediğim konular, teşekkür ediyorum Emre Bey. Esmalar okunurken kişinin Esmayı bir anahtar gibi görmesini doğru bulmuyorum. Kişi burayı gerçekten ilahi bir kaynağa giden bir yol gibi görmeli.

Şöyle düşünülmeli kafanızdan bir metre ötede duran kutuya boru gibi bir şey hayal edin. Burada bir enerji akışı olduğunu düşünün. İlk önce yapılması gereken şey buranın gerçekten güçlü ilahi kanalla iletişimde olduğu, alışveriş yaptığı ve o ilahi olana en çok yaklaşan titreşim, en çok yaklaştıran frekans. Yani o bir metrelik kısma direk bir şey göndermek gibi.

Ay ve dünya gibi de düşünebilirsiniz. Ay ve dünya arasında o enerji her zaman gider gelir. Ama o bir metrelik alanda farklı bir odada çok farklı bir enerji gelir. Bu sebeple bu noktanın çok dikkatli düşünülmesi gerekir. Yani Esmaları “sevgilim geri dönsün” diye okumamak gerekiyor. Kişinin bu noktaya dikkat etmesi gerekir.

Oturuş ve Duruş

Bunun dışında Esma okunurken kişinin oturuşuna ve duruşuna da dikkat etmesi gerekir. Şöyle bir şey vardır “Kur’an belden aşağı tutulmaz” diye. Hayır aslında yerde dizlerimizin üzerinde ikende Kur’an okuyabiliriz. Ancak edebe dikkat etmek gerekir. Burada amaç Kur’anı belimizin aşağısına indirmek değil okumaktır. Amacı öğrenmek olan bir insan edep konusunda da nelere dikkat etmesi gerektiğini bilecektir.

Esmalar okunurkende dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Özel durumlar hariç Esmalar okunurken gezilmez, yürünmez. Hareket halinde iken okunmaz. Bazı istisnai durumlar vardır, sabah erken kalktığınızda bütün evin camlarını açıp temiz havayı içeriye davet edebilirsiniz ve bu davet esnasında “Ya Fettah, Ya Rezzak, Ya Mugni, Ya Nafi” okunarak evin içerisinde hareket halinde olabilirsiniz. Bu çok kısa bir ritüeldir sadece. Buna benzer durumlarda hareket halinde iken de okunabilir ancak bunun dışında Esmalar oturarak okunmalıdır.

Otururkende sol ayak kök çakrasına denk getirilmelidir, kuyruk sokumuna ve diğer sağ ayak öne uzatılmalıdır. Bu aslında esma okunurken durulması gereken pozisyondur. Ve tesbihle okunmalı, zikirmatik değil, telefon değil başka herhangi bir şey değil. Tesbih çekerek okunmalı. Parmaklarımız o iki mudra hareketini yapmalı. Bunlar olursa muazzam olur.

10- Mudra Nedir?

Mudralar Tanrı’nın mührüdür denir. Günlük herkesin bildiği kullandığı vücut hareketidir aslında. Sanskritçe kökeni olarak ele aldığımızda yine “mühür” demektir. Mudraları Mantra tasfirlerinde çok sıklıkla görürüz. Hangi mantranın sembolüne odaklanırsak mutlaka bir mudra ile karşılaşırız.

Hüznümüze, kederimize, duygu durumumuza, sağlığımıza, huzurumuza, göç etme durumlarımıza, mizaç kaymalarımıza… bunlara bağlı olarak mutlaka bir mudra şekline gireriz. Başlı başına önemli ve güzel bir konudur. Bazı zamanlar çok gerilir ve kasılırız, bazı zamanlar çok gevşer ve genişleriz. Mutlu olmak veya olmamak. Tüm bu kavramlara baktığımız zaman mutlaka bir mudra oluşturuyoruz.

Süptil ve madde planda sürekli kendini ispat eder Tanrının mührü. Antik Mısırdan bu güne bu mühürleri kullanıyoruz. Babil’den Antik Mısır’a Hindistan’a kadar uzanan mühürlerdir. Mudralar için bir çeşit enerji akışını hızlandırmak diyebiliriz.

İstediğimiz neticenin hızlı bir şekilde alınabilmesi bir konu ile ilgili farkındalık oluşturmak ve bu farkındalığı yükseltmek için kullanılırlar. Kesinlikle basit el hareketleri olarak görülmemelidirler. Bu mühürleri biz Süptil boyutta yaparız. Asıl amaç odaklandığımız konu ile ilgili bir titreşim göndermektir.

Esma Okumaları Sırasında Su Bulundurmanın Önemi. Esmalar Okunurken Yanımızda Neden Su Bulundurmalıyız?

Bunun dışında Esmalar okunurken önümüzde bir bardak su bulunursa suyun enerjisinden de faydalanmış oluruz. Hatta daha sonra bu suyu çoğaltarak ev halkına da ikram edebilir, bitkilere de dökebiliriz.

İnsan okuma esnasında farklı düşüncelere dalabilir, maniple olabilir, düşünceleri bozulabilir. Ancak su saftır, esmanın titreşimi ve enerjisini alır ve içtiğinizde de size geçer, aktive olur. Bu sebeple bu uygulamayı kesinlikle tavsiye ediyorum.

Esmalar Okunurken Sol Avucumuzda Neden Kuvars Taşı Bulunduruyoruz?

Sol avuç içerisinde bir kuvars kristali bulundurulursa iyi olu. İnsanların buradaki bakış açılarını da biraz kırmak yıkmak istiyorum aslında. Taşlara tapılan bir şey gibi bakılıyor. Bu konu bazı çevrelerce de çok abartılıyor. Taşlar kristalleşirler ve tıpkı su gibi enerjiyi aktive ederler ve her taş farklı bir enerjide frekans yayar.

Kuvars kristali taşların anasıdır diyorum ben. Çok saftır, bütün çalışmalarımda farklı kuvars taşları kullanırım. Çalışma esnasında kuvars taşı sol avuç içerisinde durduğu zaman burası kalp noktamıza en hızlı temas eden yoldur, damardır. Burada tuttuğumuzda kalpten bırakamadığımız enerjiler esma okurken kuvars kristali sayesinde emilir ve bu enerjiler pozitif bir hale dönüştürülür.

Yani kuvars kristali negatif enerjiyi pozitife çevirir. Zaten kuvars kristalinin en büyük özelliği de budur. Bunu mutlaka tavsiye ediyorum.

Esma Okunurken Nasıl Oturmak Gerekir?

Bunun dışında esma okurken oturma pozisyonu olarak “mutlaka şu şekilde oturulmalı” demek istemiyorum. Nasıl oturursanız oturun mutlaka huşû halinde olmaya özen gösterin. Gözler kapansın, üçüncü gözü de aktive etmeye çalışın. Okuduğunuz esma her bir zerrenizde su tanecikleri gibi titreşsin. Bu benim için çok önemli.

11- Esma çalışmalarınız sırasında yaşadığınız ve unutamadığınız ilginç olaylar yaşadınız mı?

Evet Emre Bey, Yaşadım. Fakat bu kadar söylemem yeterli. Çünkü bu röportajı çok fazla insanın okuyacağını düşünerek yaşadığım deneyimleri burada paylaşmayı doğru bulmuyorum.

12- Kullandığınız yöntemle bir insanın ruhsal yeteneklerini tam olarak ortaya çıkarması mümkün mü?

Bu konuyu şöyle açıklamaya çalışayım. Nikola Tesla ile yakinen ilgili olduğumu söyleyebilirim. Ve esma çalışmalarımda mutlaka Tesla’nın 3-6-9 yöntemini kullanıyorum. Bunu Nikola Tesla ile ilk tanıştığımda kullanmaya başladım. Kişinin ruhsal yeteneklerinin tamamını ortaya çıkarmasının mümkün olduğunu düşünmüyorum.

Dünya hayatında bedenlenmeyi seçmişsek, bu bedenle yapılabilecekler sınırlıdır. Ruhsal yetenekler, bedenin de izin verdiği kadar açığa çıkabilir. Kaldırabileceği veya kaldıramayacağı durumlar olur. Bunlar haritada verilmiştir gösterilmiştir. Fakat kişinin öyle bir hayatı vardır ki! Sınırlarını istediği ölçüde aşması mümkün olmayabilir. Ben bu bedenle bunun mümkün olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka hep bir bilinmeyen vardır. Ve bu olduğu sürece de hayat devam edecektir.

14- Millet olarak astrolojiye bakış açımızı değiştiren nedir? Geçmişte çok sayıda İslam Alimi eserlerinde insanın ve ilahi yasaların tanınması için astrolojiye geniş yer ayırmışken neden daha sonra astroloji = fal haline geldi?

Benim için çok değerli bir soru. Her zaman söylediğimiz gibi “Fal” tanımlaması ve “Astroloji” tanımlaması birbirlerine uygun tanımlamalar değildir ve aynı görevi üstlenmezler, aynı şekilde çalışmazlar. Onlarca fal çeşidi vardır. Burada röportajı çok uzatmamak adına ayrıntıya girmek istemiyorum bu konu özel ve ayrı bir konudur. Fal farklı enerjiler barındırır. Astroloji farklı bir ilimle daha farklı bir enerji barındırır.

Burada işin içerisindeki Matematik ve Fizik çok önemlidir. Astroloji ile ilgili millet olarak bakış açımızı değiştiren, bu noktaları keşfetmiş az da olsa muazzam insanlar var.

 Onun dışında şöyle de bir nokta var; Astrolojinin yanlış anlaşılmasına neden olanlar arasında; Astrolojinin öngörü kısmını maddi çıkarları için kullanmak isteyen, bazı medyatikte diyebiliriz veya fıtratı gereği böyle olmayı seven, işin özüne zarar vereceğini düşünmeyen kişilerin yaptıkları yanlış anlatım ve yazımlar var.

Medyatik Olma Tutkusu!

Çünkü burada öngörü yaparak şöyle söylüyor “ben burada deprem olacağını tahmin etmiştim” Bunu o haritayı inceleyen yüz astrologda, gerçekten kalifiye astrologsa zaten görecektir. Bu gibi durumları uyarı mahiyetinde söylemek tabiî ki doğru, üslup çok önemli. Burada kişi “bakın ben görüyorum, ben biliyorum, ben sizin yapamadığınızı yapıyorum, ben mucize yaratıyorum” düşüncesi ile hareket ediyorsa yanlıştır.

Doğum haritasında belli olasılıklar hesaplanıp sebepler dile getirilerek “buda olabilir” denilebilir ancak olasılıklar es geçiliyorsa o noktada bir sıkıntı var demektir. Çünkü bir konu net bir şekilde dile getirildiğinde insanların zihni bir noktaya odaklanır ve gerçekleşmesini beklerler. Gerçekleşmesi de gerçekleşmemesi de ayrı bir sıkıntıdır. İşte bu nokta insanların güvenlerinin yıkıldığı, astrolojinin yanlış kullanıldığı noktadır.

Ben bu durumun konuyu hakkı ile anlatan kişiler sayesinde değiştiğini, değişmeye başladığını düşünüyorum.

Astroloji ile ilgili geçmişte yazılmış eserlerde dile getirilen konuların günümüz teknolojisi ile elde edilen verilerle birleştirildiğinde çok güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyorum.

15- Kıyaslama imkanınız olduğu için özellikle sormak istedim. Batıda astrolojiye bakış açısı nasıl? İnsanın potansiyelini açığa çıkartma ve yetenekleri değerlendirme konusunda astrolojik veriler bize göre daha verimli bir şekilde kullanılabiliyor mu? İnsanların astrolojiye bakış açısı nasıl?

Burada Astrolojiye bakış açısı biraz daha gizli ve daha okült gibi. Okültizm değil, klasik astrolojide biraz daha gizli ilerlenir diyebiliriz. Ben ne yazık ki Türkiye’de bazı şeylerin çok hızlıca yayıldığını ve içinin boşaltıldığını düşünüyorum. Ne yazık ki toplum olarak bu tüketime biraz alışmışız.

Burada Astrolojiye biraz daha özel ve farklı bir bakış açısı var. Türkiye’ye göre biraz daha çekincen bakan çevreler var. Ama bu ülkede yaşamak astroloji konusunda beni biraz daha zorladı.

İnsanlar inanç noktasında öngörüye çok fazla ihtiyaç duymuyorlar. Kendilerini biraz daha yakından tanıyorlar. Biz toplum olarak kendimizi çok geç keşfetmeye ve tanımaya başladık. Astroloji biraz da kişinin kendisini tanımasıdır ya, Türkiye’de kişinin kendisini tanımak için astrolojiyi kullanması çok yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Yeni dediğim İslami astroloji döneminden sonraki dönemi kastediyorum. Bu yeni tanışmalar 10 – 20 yıl arasındaki dönemi kapsıyor diyebilirim.

Batıda astrolojik veriler daha özenli ve verimli bir şekilde kullanılıyor. Mesela işe alımlarda; bir işe hangi doğum haritasına sahip insan daha uygundur ve daha yüksek verim katabilir, yetenekler nasıl daha verimli bir şekilde kullanılabilir?.. Bunlar daha ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor. Bu konuya önem veren firmalar mutlaka bunu dikkate alarak hareket ederler.

Türkiye’de bu konu henüz tartışma aşamasında. Zamanla bu konunun bizde de oturacağını ve bu bilgilerin gerektiği gibi kullanılacağını düşünüyorum. Hangi işi hangi doğum haritasına sahip insanlar daha iyi yapar veya hangi burç etkilerine sahip insanlar hangi meslek alanlarına yönlendirilmeli bu bilgilerin daha iyi bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyorum.

16- Bir insanın doğum haritası ile neler yapılabilir? İnsanların doğum haritalarını aleni olarak sosyal medyada paylaşmalarını doğru buluyor musunuz?

Bunu burada bir Okültist astrolog olarak tüm açıklığı ile söylemeyi doğru bulmuyorum Emre Bey. Ama şunu söyleyebilirim ki “çok şey yapılabilir” diyebilirim.

Doğum haritalarının sosyal medya da paylaşılması ile ilgili “Kişi doğum haritasını biliyorsa” bir sıkıntı yok. Burada önemli bir nokta var. Okült astrolojide kişilerin göz önünde olmaması gerekir. MC tepe noktası ve Yükselenle bakılan çok özel bir noktadır. Bunu herkesin bildiğini düşünmüyorum, bilenlerin sayısı bir elin beş parmağını geçmez sanırım. Bu kısmı ayrıntılara inerek anlatmak istemiyorum ama bu noktada ve 12. Evle ilgili ciddi vurgular varsa paylaşmamalıdır. Aleni düşmanlar için çok açık bir harita olur. Sıkıntılı bazı durumlar yaşamasına neden olabilir.

Ama bazı insanların haritaları açıktır. Ortada olmasında bir sakınca yoktur. Tıpkı bazı sanatçıların sanatlarını icra edebilmeleri için yüzüyle ortada olmaları gerektiği gibi.

17- Doğum zamanı tam olarak doğru olan bir insanın doğum haritası kullanılarak onunla ruhsal bağlantı kurulabilir mi? Veya uzaktan etki etmek mümkün mü?

Evet buda mümkün. Doğum zamanı tam olarak doğru ise o kişinin doğum haritasını kullanarak ruhsal bağlantı kurabiliriz. Fakat bu kişi bu noktayı biliyor ve buraya bir bariyer indirmişse, özgür iradesinden içeri girilmeyi çok ciddi bir şekilde reddediyorsa giremeyiz ve ruhsal bir bağlantı kuramayız.

Bu bariyer yıkılamıyor mu? Evet yıkılabiliyor. Bununda yolu ve yöntemi var fakat kesinlikle yapılmamalı. Kesinlikle etik bir durum değil.

Ayrıca doğum saatinin bilinmesine gerek yok. Doğum tarihi, anne ve baba adı, kendi adı ve diğer bazı bilgiler bilinirse çok net bir şekilde irtibat kurulabiliyor.

Bu konuda okült astrolojiyi öğrenen bir insanın etik dairede kalabilmesi çok önemli. Ben bu konuda naçizane kendimi koruyabilmek, egoma teslim olmamak adına Tasavvufa yakın olmaya çalışıyorum. Kur’anı araştırarak öğrenmeye çalışıyorum.

Öğrenme aşamasında iken tüm bu konuları araştırırken önce çok korktum ancak eğitim aldığım işin ehli insanların ellerindeki bilgileri hep hayra kullandıklarını gördüm.

Evet uzaktan etki mümkün ancak sonuçları kesinlikle tartışılmalı ucu çok açık bu yüzden özellikle bu açık alanları mümkün olduğunda kapatmaya çalışıyorum. Bu uzaktan etkiler kesinlikle kolektife ve kozmik havuza yansıyor. Kişinin tüm çevresine, kendisine, DNA’sına ve 7 nesline yansıyor. Bu neden dikkat edilmesi gereken çok önemli bir konudur.

2. Bölümün Sonu

İlgili arkadaşlar için daha önce yayınlanan konular

Doğum Haritasında Dikkat Edilmesi Gereken Konumlar

Okült Astroloji Hakkında Nazan Gönültaş ile Röportaj (1. Bölüm)

3. Bölüm konu başlıkları

Okült Astroloji Hakkında Nazan Gönültaş ile Röportaj (3. Bölüm)

  • Doğum haritasına bakılarak evlilik ve ölüm tarihi gibi tarihler net olarak belirlenebilir mi?
  • Doğum haritasındaki veriler kullanılarak yaşamımızı ne kadar değiştirebiliriz?
  • Dünyada astrolojiyi en iyi kullanan ülkeler ve gruplar hangileridir?
  • Yürüdüğünüz yolda kendinizi yeterince güvende hissedebiliyor musunuz? Kendinizi korumak için neler yapıyorsunuz? Dayanağınız nedir? Son ana kadar yürüyebilecek misiniz? Geleceğe dair ne gibi planlarınız var?
  • Biri talep etse doğum haritasına bakarak okuması için vereceğiniz Esmalar ile astral seyahat yapabilir mi? Veya 3. Gözünün açılması mümkün olur mu? Ve siz herkesin bu tür taleplerine olumlu cevaplar verir misiniz.
  • İnsanın kendisini ve özelliklerini tanıması için astroloji, eğitim sisteminde kullanılabilir mi?
  • Bir olay henüz başımıza gelmeden doğum haritasına bakarak görülebilir mi? Bu konuda alacağımız tedbire rağmen sonuç değişmezse konuyu nasıl değerlendirmek gerekir. Cüz’i ve külli iradenin bu noktadaki etkileri nedir?
  • Sosyal medyada değerini bilenler için çok kıymetli – önemli zaman dilimlerine has – okunması gereken esma paylaşımlarınız var. Bu zaman dilimlerinin önemini açıklar mısınız?
  • Bu zamanlar için Kabul olunan dua zamanları veya enerji boyutunda kontak noktaları diyebilir miyiz?
  • Diğer insanların enerji boyutları ile bazı bilgiler kullanılarak bağlantı kurulabiliyor. Diğer insanların doğum haritalarındaki bilgileri kullanarak onların enerjilerinden yararlanmak veya onlarla bağlantı kurmak için bu bilgilerden yararlananlar olabilir mi? Veya bu bilgiler farklı amaçlar için kullanılabilir mi?
  • Genel anlamda değinmek isterseniz 21 Mart 2020 tarihi sizde nasıl bir çağrışım yapıyor? Astrolojik olarak bu tarihin anlamı nedir?
  • Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Bu yayın en son güncelleştirildi 19 Eylül 2021 22:26

Emr

“İnsan ruhunu yitirmediği sürece yapamayacağı şeyler sınırlıdır AMA sınıra ulaşmak için vazgeçmesi gerekenleri terkedemeyecek kadar da bencil, tembel ve egoisttir”

Yorumları Göster

  • Merhabalar, doğum haritamı yorumlatmak ve aynı zamanda esmalarımı öğrenmek istiyorum fakat bu konuda kime güvenebilirim bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Doğum haritamı yorumlaatmak istiyorum fakat insanların öğrenmesi sakıncalı deniyor ne yapmalıyım?

Son Konular

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar Kuantum fiziği ve parapsikoloji arasındaki bağlantılar oldukça ilginç ve…

22 Mart 2024

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Kuantum parapsikoloji konusunda şu anda geçerli olan akademik…

21 Mart 2024

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Spiritüel Nedir?

Spiritüel Nedir? Spiritüel nedir ne anlama gelir? "Spiritüel" kelimesi, ruhsal veya manevi olanla ilgili bir…

28 Temmuz 2023

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku