Parapsikoloji Eğitimi

Parapsikolojik Hassasiyetler ve Yaşanan Sorunlar

Parapsikolojik Hassasiyetler ve Yaşanan Sorunlar

Hangi konulara eğilimimiz olacağını doğduğumuzda biz belirleyemiyoruz. Bunu bazen dünya üzerinde biten rengarenk çiçeklere benzetiyorum. Farklı renklerde, farklı kokularda, dünyanın farklı coğrafyalarında açan milyarlarca çiçek… Bizi diğer tüm canlılardan ayıran özelliklerse aslında bizim üstün olmamızı da sağlayan güzellikler. Bilinçli bir şekilde, egolarımızı bir kenara bırakarak, Kendimizi tanımak, keşfetmek, kabiliyetlerimizi ortaya çıkarıp kullanmak ve ortak bir potada tüm kabiliyetleri değerlendirerek gelişmek.

Konuyla ilgili bir önceki yazımızı bazı anahtar kelimelerle bitirmiştik. Eğer ilk gruptaki kelimeler size daha aşina ve çekici geliyorsa büyük ihtimalle doğuştan parapsikoloji ile ilgili konulara yatkınlığınız var demektir. Paranormal Kişilikler ve Sosyal Normlara Uymayan Yaşamlar

Her insanın farklı bir alanda parapsikolojik eğilime sahip olması gerçekten güzel; her insan sahip olduğu özelliklerle bir eksiği tamamlıyor. Tıpkı büyük bir pazılın küçük parçaları gibi. Ancak ne yazık ki insanın gelişimi ile ilgili şu an yeryüzündeki en büyük sıkıntılardan biri, az veya çok parapsikolojik yeteneklerle dünyaya gelen fakat bu yeteneklerini kullanabilmesi için uygun bir eğitim alınamamasından kaynaklanan nedenlerle ortaya çıkan, bastırılması ve tedavi edilmesi gerekliymiş gibi sunulan yeteneklerle bağlantılı sorunlardır.

İnsanın sahip olduğu her özellikle birlikte yanında mutlaka aşılması gereken bazı sorunlarda karşımıza çıkabiliyor. Bizim sorun olarak belirttiğimiz konular belki de şu an aile içinde veya eğitim sisteminde parapsikolojik hassasiyetlerin yer bulamaması ile de ilgili olabilir.

Parapsikolojik Hassasiyetler ve Yaşanan Sorunlar

Altıncı hissi doğuştan güçlü olan insanlar algılama düzeyleri yüksek olduğu ve bununla nasıl başa çıkabileceklerini, nasıl kontrol edeceklerini bilmedikleri için yüzeysel yaşayamazlar. Attıkları her adıma normalden daha fazla dikkat etmek zorunda kalabilirler.

Telepatik yeteneği olanlar karşılaştıkları her insanın düşüncelerini belli düzeyde algıladıkları için insanlardan uzaklaşmak zorunda kalabilirler.

Sahip olduğu yüksek hassasiyet nedeni ile madde ötesi varlıkları görenlerin yaşamları kabusa dönebilir ve Paranoya teşhislerine kadar gidebilecek bir süreci yaşayabilirler.

Eşyalar üzerinde istemsiz bir etkiye sahip olanlar nazar olarak ta bilinen enerji ile çevrelerindeki eşyalara ve canlılara zarar verebilecek düzeyde güce sahip olabilirler. Nasıl kontrol edeceklerini bilemedikleri için de çevrelerinde kaçınılması gereken zararlı etkiye sahip bir insan olarak tanınabilirler.

Prekognisyon ve Premonisyon Prekognisyon Gelecekte Olacak Olayları Görme özelliği olanlar sahip oldukları özellikle sürekli tedirgin bir yaşam sürebilir ve çevrelerinde felaket tellalları olarak anılabilirler.

Rüyalarını net bir şekilde hatırlayanlar, istem dışı astral seyahat (beden dışı yolculuk) yapanlar kendilerini yaşamın içerisinde kaybolmuş, gerçeklik duygularını yitirmiş gibi hissedebilirler.

Asıl korkutucu olan ise sahip olunan özelliklerin farkında olunmadan ortaya çıkan etkileri ile iç mekanizmaları savunma psikolojisi olarak devreye sokması, sürekli bir bastırma psikolojisi ile kişinin kendisini diğer insanlardan farklı ve anormal görmeye başlamasıdır. Bu süreçte kendisinden uzaklaşarak çevresinde gördüğü diğer insanlar gibi olma düşüncesi ise insanın asıl kopuş noktası olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bu sürecin ve etkilerin insanda tanımı yapılan hangi psikolojik rahatsızlıkları tetikleyerek ortaya çıkardığı yapılması gereken ciddi bir araştırma konusudur.

Parapsikolojik Hassasiyetler ve Yaşanan Sorunlar ile ilgili Neler Yapılabilir?

# Önceki yazıda da kısaca değindiğimiz gibi her şeyden önce bilgi sahibi olmak, araştırmak ve bilinçli davranmak çok önemlidir. Sahip olduğunuz yeteneklerin farkına vardığınız anda mümkün olduğunca çok araştırma yapıp bilgi edinmeye çalışın.

# Eğer üstesinden gelemeyeceğiniz bir aşamaya gelmişseniz en azından parapsikoloji hakkında bilgi sahibi olan parapsikoloji ve psikoloji arasında bağlantı kurabilen psikologlardan yardım talep edin. Bu konuda asla çekingen davranmayın. Sizi anlayacak birini buluncaya kadar gerekirse doktor doktor dolaşın. Alacağınız profesyonel yardımların işinizi kolaylaştıracağınızı unutmayın. Eğer maddi olanaklarınız iyi durumda ise bir parapsikologla görüşmeniz daha yararlı olacaktır.

# Eğer size yardımcı olabilecek etkili birini bulamazsanız, Kendinizi keşfetmeye ve tanımaya çalışın. Sahip olduğunuz özelliklerin sebep ve sonuçlarını iç analizle ortaya çıkarmaya çaba gösterin. İç mekanizmaların öğrenilmesi ve çözümlenmeye çalışılması sebep sonuç ilişkilerinin ortaya çıkarılması cevapsız kalan çok sayıda sorunun karşılık bulmasını sağlayabilir.

# Sahip olduğunuz özelliklerin neler olduğunu anlamaya çalışın.

Bilgi en büyük güçtür!

Araştırın ve öğrenmeye çalışın. Bu konuda internette çok sayıda kaynak bulabilirsiniz. Eğer sahip olduğunuz yetenekler sizde kontrolsüz bir şekilde ortaya çıkıyorsa denetim altına almak için neler yapmanız gerektiğine odaklanın.

Kendinizi tanımanın önemli aşamalarından biri de iç dünyanıza yapacağınız yolculuklardır. İç dünyanıza nasıl yöneleceğinizi ve derinleşeceğinizi öğrenmeye çalışın. Nefes egzersizleri ve derin transa geçiş çalışmaları ile alfa ve teta düzeylerinde kontrol mekanizmalarınızı geliştirmeye çalışın. Nasıl Transa Geçilir? – Derin Transa Geçiş ve Yararları – İmajinasyon ve Kabiliyetlerin Geliştirilmesi

Ailenizde dahil çevrenizdeki birçok kişi sizi anlamaktan uzak olabilir. Sizi zor durumda bırakabilecek anlatımlara girmemeye özen gösterin. Hayat film karelerinde olduğu gibi size özel imkanlar sunmayacaktır. Eğer aileniz sizi dinliyor ve yaklaşımları çözüm odaklı ise öncelikle onlarla konuşmanız daha sağlıklı olacaktır.

Kendinize değer vermeyi unutmayın. Her insan özeldir ve içinde ayrı bir cevher taşır. Bu cevherlerin ortaya çıkarılabilmesi için kişiye özel eğitimler gerekebilir. Böyle bir imkan yoksa kişi bunu kendisi yapmalıdır. Ne kadar değerli ve özel olduğunuzu hissedebilmek için kendinizi tanımayı, keşfetmeyi ve daha fazla bilgi sahibi olarak öğrenmeyi ihmal etmeyin.

 

Bir psişik olduğunuza inanıyorsanız Psişik İnsanların Özellikleri ve Ruh Halleri

Kendinizi geliştirmek için bilmeniz ve yapmanız gerekenler: Ruhsal Gelişim Konuları

Parapsikolojik Hassasiyetler ve Yaşanan Sorunlar

www.parapsikoloji.net

8 Eylül 2017

Bu yayın en son güncelleştirildi 9 Şubat 2023 22:20

Bukra Tarık Dora

Uyanmak için dar bir dehlizden geçiyoruz. Biz yaşayan ölüler, ölülerin uyandıklarını anladığımızda dünyanın, gerçeğin sadece küçük bir parçası olduğunu anlarız. Anladığımızda uyanmış oluruz.

Yorumları Göster

  • Merhaba yardımcı olur musunuz benim niyetim yakınımdaki birinde birilerinde gerçekleşiyor gerçekleşmesi çok zorken ve anlamsız şekilde yani kısaca benim enerjimden niyetimden başkaları faydalanıyor rastlantı olmayan bi şekilde bu durumu nasıl değiştirebilirim artık niyet edesim bile gelmiyor bunaldım

    • Merhaba. Öncelikle Düşünce ve Sözler Oluşları ve Geleceği Nasıl Etkiler? konusunu okumanızı öneririm.
      Telepatik olarak düşünceleriniz başkalarının zihinlerinde düşünce olarak şekillenecek kadar güçlü olabilir. Düşünce boyutunda dahi olsa düşüncelerinizi başkalarının yanında aklınızdan geçirmeyin. Düşünce aklınıza geldiğinde farklı konuları düşünün.

  • İyi akşamlar ! Çocukluğumdan beridir kendimi evrene ait olmadığımı düşündüm hissettim ruh halim hiç bir zaman diğer insanlarla uyuşmadı ve yaş ilerledikçe bazı psikolojik sorunlar yaşadım ailevi manevi ...; ruhsal yetenekler hep var ama çıkış yolu bilmiyorsun bu siteye denk gelene kadar....! Kendimi uyuşturucularla teselli etmeye çalıştım ve her zaman yalnız ve kopuk yaşadım belli süre ...Bıraktım kötü alışkanlıklar çok şükür uzun zaman oldu ama hala yaraları var elbette.....Burada öğrendim ki her insanın bir sorumluluğu var dünyaya ait su grubu burcumuzdan geliyormuş meğerse...! Bilgier çok güzel paylaşımlar okudukça daha iyi anlıyorsun burada her şey mevcut..... Teşekkürler Parapsikoloji.Net

    • İyi günler. Rica ederiz. Teşekkürler güzel düşünceleriniz için.

      İçinde değerli cevherler barındıran insanlar o cevherlere ulaşıncaya kadar zorlu bir süreçten geçerler. Kendinizi tanıdıkça ve iç dünyanıza açıldıkça aslında ne kadar değerli bir insan olduğunuzu anlayacaksanız. Huzurlu ve değerli bir ömür geçirmenizi dilerim.

  • merhabalar. yazılarınız yararlı ben zamanım oldukça okuyorum. ben 24 yasındayım, balık burcuyum. 6.hissim ortalama bir seviye de hayatım da sık sık beni uyarıyor. telepati yeteneğim var evet ama yapmak için çok uğraşıyorum. rüyalarım hep hatırlarım ve bazen üzerin de düşünürüm. sanki bu hayat bana göre değil ve durmak istediğim tarafı bulamıyorum. insanlardan sıklıkla kendimi soyutluyorum ve kalabalık yerlere giremiyorum, sanki girdiğim de orada ki insanların enerjileri ve dertleri bana geçiyor. insanlar beni iyi görüyor ve sıklıkla sır veriyorlar. 3. gözüm sıklıkla hareket halin de bütün gün gıdıklıyor ve huzur veriyor bana. alıştırmalarımı kendimce yapıyorum. 3. göz ile ilgili şu an onunla bakmayı öğrenmeye çalışıyorum. her hangi bir zemin de fal gibi imajlar görüyorum insanlar suratları veya semboller. sizce ne yapmalıyım?

  • Merhaba kendımı bıldım bılelı garıp seyler oldu hayatımda ama son 1-2 yıldır daha yogun seyler yasıyorum. Bir astrolugun benım harıtama bakıp sezgılerı cok guclu ve yetenegı var sadece acıga cıkarılması gerekıyor msjı aklıma gelınce Acaba bu konularla alakalı mı dıye dusunup arastırmaya karar verdım. Lutfen bana yardımcı olurmusunuz ?

    • Merhaba Tuğçe Hanım. Ruhsal yeteneklerin doğuştan geldiği ve doğum haritasına bakılarak görülebildiği doğrudur. Bu konuda kendiniz de küçük bir araştırma yaparak doğuştan hangi yeteneklere sahip olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Bu konuyla ilgili aşağıdaki konularda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Kendiniz hakkında ne kadar ayrıntılı bilgiye ulaşabilirseniz yapacaklarınız konusunda da o kadar çok ipuçu elde edebilirsiniz.

      Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları
      Astroloji ve Ruhsal Yetenek Konumları

  • merhaba. öncelikle yazılarınız için size çok teşekkür ederim çok beğenerek okuyorum, birçok soru işaretimi ortadan kaldırdı :) insanların anlattığı ve beklentisinin olduğu konularda ''peki, ya böyle olursa...'' derim ve gerçekten belki istisnasız diyebileceğim şekilde hep öyle olur. yay burcuyum, yükselenim akrep. her zaman 6. hissimin yüksek olduğuna inanırım ama bu tarz olayların asla üzerinde durmadım ancak birkaç ay önce uykuyla uyanıklık evresindeydim ve bulunduğum odada örümcek ve çekirge olduğunu; renklerini, boylarını, konumlarını gördüm -asla uyanık değildim- gördükten birkaç dakika sonra ev arkadaşım geldi ve bana odada (tam da gördüğüm şekilde) örümcek ve çekirgenin olduğunu söyledi, alıp balkona koymuş. gidip baktığımda gerçekten gördüğüm şekildeydiler ikimiz de çok şaşırdık üzerinde durmalı mıyım? bunlar gerçekten önsezi, öngörü olabilir mi ? dini herhangi bir inanca sahip değilim ancak bu tarz şeylerden sonra ufak bir korku yaşadım doğa üstü varlıklara dair. daha önce halüsinasyon diye üzerinde durmadığım ama doğa üstü bir şeyler görmüşlüğüm de olmuştu. eğer gerçekten geliştirilebilir bir şeyse nasıl geliştirebilirim yardım ederseniz çok sevinirim :)

    • Merhaba Dilay Hanım. Teşekkürler beğeniniz için.
      Yaşadığınız olay o anki ruhsal hassasiyetinizle ilgili olabilir. Ancak bunu tetikleyen nedir? O anki ruh haliniz mi? Anlık öngörüye neden olan nedir? Bunları anlamaya çalışmak lazım. Astrolojik etleşimler, ayın ve gezegenlerin etkileri, bedensel etkilerin sebep olduğu uyanmadan bilincin açılması gibi çok farklı sebepler olabilir. Ruhsal deneyimlerde zaman ve mekan kavramı, bildiğimiz anlamda işlemez. Çok kısa bir sürede saatler süren olaylar görülebilir. Bazen bunlar o kadar kısa bir dilime sığarlar ki bunları madde boyutunda genişletip kavramamız mümkün olamayabilir. Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları konusuna daha önce bakmamışsanız orada sahip olduğunuz ruhsal yetenekleri görebilirsiniz.

      Ruhsal yetenekler dini inançlarla ilgili değildir. Dini inançlar algılayış biçimini, tarzını, gelişimin yönünü ve hızını belirler.

      Ruhsal yeteneklerinizi mutlaka geliştirmek zorunda değilsiniz ancak kendinizi tanımak açısından çok önemlidir. Nedenler ve sonuçlar hakkında elde edecekleriniz tüm yaşamınıza olumlu yönde yansıyacaktır. Bilinmeyenlerin neden olacağı endişeler ortadan kalkacak ve kavrayış alanınız genişleyecektir. Ancak gelişim alanı madde seviyesinden çok farklı olduğu için adım atmadan önce yeterli seviyede bilgi sahibi olmanızda yarar vardır.

      Kısaca neler yapabileceğinizi Ruhsal Güçleri Geliştirme Yöntem ve Teknikleri konusunda bulabilirsiniz. Takıldığınzı konular olursa konu altlarına yazmanız yeterli.

  • merhaba,
    Size kendimle ilgili yaşadığım bir durumu anlatmak istiyorum. Yaklaşık 7-8 yıl önce gece uykudayken kendiliğinden uyandım ancak gözlerimi açmadan etrafı görebiliyor gibiydim. Kesinlikle bilinçli bir durumdaydım. Birden ağlamak istedim ama ağlayamıyordum ve birşey beni gülümsemeye zorluyordu ve ben bir süre sonra son derece mutlu bir şekilde ağzım kulaklarıma varıncaya kadar gülümsedim ve o an çok uzaklardan yani uzayın derinliklerinden beyaz ışık kütlesi gibi bir kütle göğsümden hızlı bir şekilde bedenime girdi ve vücudumda her yere dağılmaya başladı, tamamen dağıldığında vücudumun tamamında bir uyuşma oldu. Sonra kendiliğinden geçti ve ben gözlerimi açtım. Tarif edilemeyecek kadar mutluluk hissi vardı içimde... Üzerinden yıllar geçen bu olayın ne olduğunu çözemedim ve belki aynı durumu yaşamış biri var mıdır diye düşündüm. Bu nedenle sizlerle paylaşmak istedim. Teşekkürler...

    • Merhaba Mustafa Bey, paylaştığınız için teşekkürler.

      Buna neden olabilecek yaptığınız herhangi bir uygulama var mıydı? Hiçbir şey sebepsiz değildir. Mutlaka bir sebebi olmalı.

  • Ben ruh rehberimle tanıştım ve bunu annem öğrendi. Bana saçma davranmaya başladı. Telepati konusunda gücümü aşıyorum. Etrafa zarar veriyorum. Kişilerin isteklerini anlayabiliyorum ve korkuyorum.

Son Konular

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar Kuantum fiziği ve parapsikoloji arasındaki bağlantılar oldukça ilginç ve…

22 Mart 2024

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Kuantum parapsikoloji konusunda şu anda geçerli olan akademik…

21 Mart 2024

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Spiritüel Nedir?

Spiritüel Nedir? Spiritüel nedir ne anlama gelir? "Spiritüel" kelimesi, ruhsal veya manevi olanla ilgili bir…

28 Temmuz 2023

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku