Parapsikoloji Film Önerileri

Premonition – Sıradışı Premonisyon Konulu Film

Premonition – Sıradışı Premonisyon Konulu Film

Premonition, Sevdiğiniz bir insanın ölümüne engel olabilir misiniz? Sevgi olayların gidişatını değiştirebilir mi? Peki ya önlemek istediğiniz olaya siz sebep olmuşsanız!

Bir insanda hem öngörü hem de önsezi yeteneği olursa ne olur? Olacağını gördüğünüz olayları engellemek istediğinizde, gördükleriniz mi hisleriniz mi daha baskın çıkar?

Premonition – Sıradışı Filminin Konusu

Film bir kadının eşinin ölümünü ölmeden önce görmesini ve gördüklerinden yola çıkarak eşinin ölümüne engel olmaya çalışmasını konu almakta. Film bir öngörüye dayalı ancak sonrasında yaşananlar, gördüklerinden yola çıkarak hisleri aracılığı ile doğruları aramasını işlemekte. Filmin sonuna gelmeden filmin adı neden “prekognisyon” değil de “premonisyon” diyebilirsiniz. Aslında film “Premonisyon” özelliğinin ne kadar yanıltıcı olabileceğine ilişkin güzel bir çalışma.

Film, sonuna kadar izlenmeden ne kadar derin bir yapısı olduğu anlaşılmayan filmlerden. İlk bölümler büyük ihtimalle sizi sıkacak ve “bilindik, sıradan konular, vasat” diyecesiniz. “6. his” filmini hatırlayanlar bilirler; filmi film yapan son sahnesiydi. İşte bu film de 6. his tarzı filmler arasında. Ancak daha dramatik ve hüzünlü diyebiliriz.

Filmde kasvetli bir sonbahar psikolojisi hakim, eğer ruhsal yönden karmaşık bir durumda iseniz veya sevdiğiniz bir insanı yeni kaybetmişseniz sizi olumsuz yönde etkileyebilir. Sadece film izlemek veya prekognisyon – premonisyon konularını incelemek için izleyecek olanlar filmin ilk bölümlerini sıkıcı bulabilirler. Dikkat gerektiren bir film ancak “zindan adası” adası kadar yoğun olduğunu söyleyemeyiz. Sabredip filmin sonuna kadar izlerseniz oldukça etkileyici bir kurgusu olduğunu göreceksiniz.

Premonition – Sıradışı Filminde Öngörü ve Önsezi

Film kendi içerisinde iki bölümden oluşuyor; her bölüm Linda’nın (Sandra Bullock) uyanmasıyla başlıyor. Birinci bölüm eşi ölmeden önceki bölümü, İkinci bölüm ise eşinin ölümünden sonraki bölümü anlatmakta. Filmde zaman zaman “hangisi gerçek” denilebilecek duygusal derinliklerde yaşayabilirsiniz. Filmi izlemeyenler için tüm detayları anlatıp tadını kaçırmak istemem.

Bazı konularda bahsettiğimiz kontrolsüz Prekogniyon (öngörü) ve Premonisyon (önsezi) olaylarında yaşanan “gerçeklik duygusunun kaybedilmesi” filmde işlenen konular arasında.
Linda’nın gördükleri gerçeklik duygusunu tam olarak yansıttığı için uzun süre neyin gerçek neyin hayal olduğunu anlamakta zorluk çeker. Sizde izlerken aslında neler olduğunu anlamış olsanız da “hangisi gerçekse çıksın artık ortaya” diyebilirsiniz.

Film, bir olay olmadan önce olayı yaşıyormuşçasına nasıl görülebildiğini eski sevgilerini yitirmekte olan iki insan üzerinden anlatmakta. Film konusu yaşanmış bir olaydan mı alındı bilmiyorum ancak benzer çok sayıda olay var. Eşinin veya yakınlarının, arkadaşlarının öleceğini önceden gören veya hissedenler aslında gerçekleri gördüklerini ancak olaylar gerçekleştikten sonra anlayabilmekteler.

Sevdiğiniz bir insanın başına gelecekleri önceden görmüş olsanız bunu nasıl engelleyebilirsiniz? Filmde Linda öğrendikleri ile yaşadığı hayal kırıklıklarına rağmen olayların gidişatını önlemek için hepimizin ihtiyacı olan “sevgiyi” kullanıyor. Peki başarabilecek mi? Filmi izlediğinizde şunu farkediyorsunuz “bazı şeylerin değerini hatırlamak için kaybetmek gerekiyor” sanırım bu biz insanların fıtratında olan bir şey.

Filmi etkileyici kılmak için “şizofreni” konusu da eklenmiş. Film bir süre sadece bu konuya odaklı geçmekte. Ruhsal kabiliyetlerle onlara müdahale edenlerin ve bu müdahaleler sonrası kullanılan ilaçlarla herşeyin daha kötüye gittiği bir dram yansıtılmaya çalışılmış.

Parapsikolojiye ve ruhsal kabiliyetlere ilginiz varsa; Sizde olacak olayları önceden gören ve hissedenlerdenseniz izlemenizi öneririm. Eğer büyük bir ekrandan izlerseniz geniş çekim planlarının sizi etkileyeceğine emin olabilirsiniz.

Filmin Fragmanı

Oyuncular

Sandra Bullock, Julian McMahon

Orijinal Adı: Premonition

Filmin Bütçesi: 20 Milyon $ Gişe Hasılatı: 84,1 Milyon $

İşlenen Ruhsal Kabiliyet: Prekognisyon (Öngörü – Bir olayı veya olasılıkları yaşanmadan önce görmek), Premonisyon (Önsezi- Bir olayı veya olasılıkları yaşanmadan önce hissetmek, derin sezi)

Yapım Tarihi: 2007

Yönetmen: Mennan Yapo

Süre: 1:36

Filmin ana teması olan Prekognisyon ve Premonisyon ile ilgili makaleler

Ruhsal Güçler ve Yaşanan Sorunlar (Doğuştan Gelen ve Sonradan Kazanılan Ruhsal Güçler)

Prekognisyon (Öngörü) Gelecekte Olacak Olayları Görme

Premonisyon (Öncesi) Gelecekteki Olayları Hissetme

Bu yayın en son güncelleştirildi 20 Ekim 2020 13:29

Emr

“İnsan ruhunu yitirmediği sürece yapamayacağı şeyler sınırlıdır AMA sınıra ulaşmak için vazgeçmesi gerekenleri terkedemeyecek kadar da bencil, tembel ve egoisttir”

Son Konular

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar Kuantum fiziği ve parapsikoloji arasındaki bağlantılar oldukça ilginç ve…

22 Mart 2024

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Kuantum parapsikoloji konusunda şu anda geçerli olan akademik…

21 Mart 2024

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Spiritüel Nedir?

Spiritüel Nedir? Spiritüel nedir ne anlama gelir? "Spiritüel" kelimesi, ruhsal veya manevi olanla ilgili bir…

28 Temmuz 2023

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku