Genel

Ruh Fotoğrafları Ektoplazma – Ectoplasm Nedir?

Ruh Fotoğrafları Ektoplazma – Ectoplasm Nedir?

Ruh Fotoğrafları Ektoplazma Nedir?

Bize efsane veya masal gibi gelen bir çok konunun aslında bir kökeni var. Filmlerde beyaz bir örtü ile hayaleti anımsatan görüntülerin kökeninde de Ektoplazma adı verilen olgu yatıyor. Resimlerde görülen siluetler, belli belirsiz ortaya çıkan görüntüler aslında madde ötesi varlıkların farklı maddelerle oluşturdukları görüntülerden ibaret.

Medyumların ruh çağırma! seanslarında ortaya çıkan görüntüler çoğu zaman ürkütücü gibi görünse de bilimsel olarak araştırılmış ve kabul görmüş. Bu konu hakkında Wkipedia’a yayınlanan yazıyı eklemek istiyorum.

Ektoplazma ve Medyumlarda Ortaya Çıkan Görüntüler

Ektoplazma (ectoplasm), trans haline girmiş medyumların vücutlarından, özellikle ağız, burun, kulak gibi organlarından çıktığı, havada yayıldığı, bazen gözle görülebildiği ve elle dokunulabildiği ileri sürülen şekilsiz (amorf) süptil maddelere verilen addır. Terim 1913’te Nobel Fizyoloji-Tıp Ödülü’nü almış Fransız Fizyolog Charles Richet tarafından eski Yunancadaki “dışında” anlamına gelen “ektos” ve “yaratılmış, benzeyen” anlamına gelen “plasma” sözcüklerinden türetilmiştir.

Ektoplazma genellikle, beyaz, kirli beyaz, kurşuni ve bazen de kırmızı renklerde kendini gösterir. Kimi zaman buharımsı, kimi zaman macunumsu bir hal alarak yoğunlaşan süptil bir maddedir. Metapsişikçi hekim Dr. Gustave Geley ektoplazmayı organik hale getirilmiş bir cevher olarak kabul eder. Önceleri yalnızca seans odalarında fotoğrafları çekilmekle yetinilen ektoplazmanın kimyasal analizi Alman bilim adamı ve psişik araştırmacı A. Shrenck-Notzing tarafından yapılmış ve kimyasal formülünü C120 H1134 N218 S5 O249 olarak açıklanmıştır. Notzing “teleplazma” adını verdiği ektoplazmada yağ zerrelerine, insan hücrelerine ve bol miktarda lökosite rastladığını açıklamıştır.

Özel niteliklere sahip ektoplazmanın ruhsal irtibat seanslarında çeşitli organ biçimleri kazanabildiği ve hatta kimi zaman bir insan görünümünü kazanabildiği ileri sürülür. Bu yüzden bu tür ektoplazmik oluşumlar kimi yayın organlarında “ruhların fotoğrafları” başlığıyla yayımlanmıştır. Fakat Spiritüalistlere göre, maddi olmayan bir varlığın fotoğrafı çekilemez; dolayısıyla bunlara “ruhların fotoğrafları” değil, ruhun imajinasyon etkisi altında şekillenen oluşumlar demek daha doğru olur.

Üstelik Neo-spiritualist görüşe göre, bir medyumun, ektoplazmasını şekillendirebilmesi için bir bedensiz varlık ile irtibat kurmuş olması şart değildir, bunu medyum kendi psişik yeteneğiyle de yapabilir. Bu konuyu Dr. Bedri Ruhselman “Medyumluk” adlı kitabında ayrıntılı olarak açıklamıştır. (1951’de Stockholm’de düzenlenen Uluslararası Spiritüalizm Kongresi’ne gönderilen ve Kongre’de yankı uyandıran bu kitap Ruhselman tarafından önce İngilizce hazırlanmış, sonra Türkçeye çevrilmiştir.)

Ruh Fotoğrafları Ektoplazma – Ectoplasm Nedir?

Not: Konuyla ilgili internette bulunan resimler siyah-beyaz. Hangisi orjinal hangisi sahte belirsiz. Renkli fotoğraf bulmak güç. İster istemez bu konuyla ilgili araştırmaların sadece belli bir dönemde yapılmış olabileceği veya resimlerin o dönemde sadece konuyu resmetmek amacıyla hazırlanmış olabileceğini akla getiriyor.

 

Kaynak:

Medyomluk, Bedri Ruhselman
Ruh ve Kainat, Bedri Ruhselman

Wkipedia üzerinde yayınlanan Ektoplazma konusundan derlenmiştir.

İlgili Konular:

Apor – Aspor Materyalizasyon ve Demateryalizasyon

İlk Yayın Tarihi 14 Mart 2017

www.parapsikoloji.net

Ektoplazma – Ectoplasm

 

Bu yayın en son güncelleştirildi 24 Ocak 2023 20:17

Emr

“İnsan ruhunu yitirmediği sürece yapamayacağı şeyler sınırlıdır AMA sınıra ulaşmak için vazgeçmesi gerekenleri terkedemeyecek kadar da bencil, tembel ve egoisttir”

Yorumları Göster

  • Merhaba. Yazılarınızı beğenerek okuyorum. Sizinle iletişime geçebileceğim bir adres var mı?

    • Merhaba. Teşekkürler.
      Çok özel değilse buradan yazabilirsiniz. Özelden yazışmalar başladığında buraya bakamayacak kadar fazla zaman harcamam gerekiyor.

Son Konular

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar Kuantum fiziği ve parapsikoloji arasındaki bağlantılar oldukça ilginç ve…

22 Mart 2024

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Kuantum parapsikoloji konusunda şu anda geçerli olan akademik…

21 Mart 2024

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Spiritüel Nedir?

Spiritüel Nedir? Spiritüel nedir ne anlama gelir? "Spiritüel" kelimesi, ruhsal veya manevi olanla ilgili bir…

28 Temmuz 2023

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku