Ruhsal Gelişimde Yalnızlık Etkisi ve Yapılması Gerekenler

Ruhsal Gelişimde Yalnızlık ve Etkisi

Ruhsal Gelişimde Yalnızlık Etkisi ve Yapılması Gerekenler

Ruhsal gelişimde yalnızlık ve etkileri

Günümüz modern yaşamında insanlar, imkanlar geliştikçe yalnızlaşırlar. Bu genelde bir eleştiri olarak dile getirilse de gerçekte yalnızlaşma doğal bir gereksinim olarak ortaya çıkar. İstemsiz bir şekilde insanlar madde seviyesinden uzaklaşıp kendileri ile başbaşa kalma zorunluluğu duyarlar. Tıpkı bedenimizin sağlığımızı korumak için verdiği refleksler gibi ruhumuz da bizleri yalnızlığa çekerek ruhsal bağları güçlendirmeye çalışır.

Yalnızlık çoğu zaman olumsuz bir kavram olarak karşımıza çıksa da ruhsal gelişim için vazgeçilmez bir unsurdur. Zorunlulukların getirdiği koşuşturmalar, gürültü ve her yanımızı çevreleyen bilişim ağı bizlerin sürekli zihinsel bir faaliyet içerisinde bulunmamıza neden olur. Bu zihinsel faaliyetler gün içerisinde çözüme kavuşturulamadığı için uyku sırasında çözülmeye çalışılır ve sonuç olarak ne bedenen ne de ruhen tam olarak dinlenemeden yeni bir güne başlarız.

Yaşantımızda zaman ilerledikçe bu durum ruhsal bir birikim olarak bize stres, depresyon ve kronik yorgunluk olarak geri döner, hormonal dengemiz de bozulduğu için ruhsal enerjimiz azalır ve artık yaşamın yükünü taşımakta zorlanır hale gelebiliriz.

Yaşamınızda şu an sizi bağlayan tüm etkenlerin bir anda yok olduğunu, zorunlulukların ortadan kalktığını ve tümüyle özgür kaldığınızı hayal edin. Bir an hiçbir şey yapmak zorunda olmadığınızı, sadece ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar çaba sarfettiğinizi, ruhsal bütünlüğünüzün bozulmadığı bir yaşam düşünün.

Ruhsal Gelişimde Yalnızlık

Parapsikolojiye ilgi duyuyor ve ruhsal kabiliyetlerinizi geliştirmek istiyorsanız yaşamdaki karmaşadan uzakta kendinizle başbaşa kalarak ruhunuzun derinliklerine inebilmeniz gerekir. Ruhsal derinliğin artırılabilmesi için ruhsal derinleşme çalışması da dahil meditasyon ve dinsel uygulamaların tamamında yalnızlık, ruhsal yükseliş için gereklidir.

Neden Yalnızlık?

Zihinsel karmaşa ve yoğunluk insanı sürekli madde boyutunda meşgul eder. Yaşantınızla ilgili zihninizde şu an varolan ayrıntılara göz atın; kaygılar, kırgınlıklar, tartışmalar, beklentilerin boşa çıkması, başkalarının sizden beklentileri, sürekli gelecekle ilgili yapılan planlar ve diğerleri… Zihin sürekli bu konularla meşgul olduğu için Ruhsal seviyelere giriş ya çok kısıtlı olur ya da uzun süre elde ettiğiniz yoğunluğu devam ettiremezsiniz. Bir şekilde madde boyutu ile ilgili bir konu gelir ve sizi tekrar madde seviyesine geri çeker.

Bu çekilişler ne kadar sık yaşanırsa sizin çabalarınızda bir o kadar sonuçsuz kalacaktır. Yalnızlıktaki huzur ortamında kısa sürede elde edilebilenler gündelik yaşamda yıllar sürebilecek bir çabayı gerektirebilir.

Zihniniz sürekli yapılacaklar, yapılmışlar ve diyaloglarla meşgulken ruhsal derinliğe inmeniz mümkün değildir. En azından belli aralıklarla bu deneyimi yaşamanız ve kaydedilebilir ruhsal farkındalıklar oluşturmanız gerekir.

Ruhsal Gelişimde Yalnızlık Öncesi Ön Hazırlıklar

Bir ruhsal kabiliyetinizi geliştirmek veya kontrol altına almak için ruhunuzla bütünleşmek istiyorsanız başlamadan önce dikkate alınması gereken bazı noktalar vardır.

Plan Yapın ve Ne İstediğinizi İyi Bilin

Hedeflerinizi belirleyin ve buna uygun plan yapın. Planlı hareket etmediğinizde yalnızlık sizin için büyük bir sıkıntıya dönüşebilir. Ne zaman ne yapacağınızı tam olarak bilmeniz gerekir. Tam olarak ne istediğinizi ve ne için çaba sarfettiğinizi bilmeniz gerekir. Telepati konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, bu konuda eksik bilgileriniz varsa tamamlayın, öğrenmeniz gereken konular varsa öğrenin, ne kadar süreye ihtiyacınız olduğuna, aylık, haftalık, günlük veya saatlik yalnızlığın hangisinin size yeterli olup olmadığına karar verin.

Uygulayacağınız teknikleri ve bu konuda yapacağınız çalışmaları önceden not alarak planınıza ekleyin. Uygulanacak teknikleri daha önce test ederek kendinize uyarlamayı unutmayın.

Tüm detayları gözden geçirin ve eksik olmamasına dikkat edin. Yalnız kaldığınız zaman dilimlerinde zihninizin hiçbir ayrıntı ile meşgul olmamasına özen göstermelisiniz.

Yapmak İstediğinizi Kendinize Söyleyin

Bir faaliyete başlamadan önce ne yapmak istediğinize dair niyetinizi belirlemek ve söylemek zihnen, bedenen ve ruhen sizi bir noktaya odaklayacaktır. “Telepati yeteneğimi geliştirmek için veya astral seyahat yapmak için 3 gün yalnız kalıyorum, her gün 1 saat yalnız kalıyorum” şeklinde bir niyet ve faaliyet belirten sözler, sizi beyin fonksiyonları ve ruhsal mekanizmalar olarak bir hedefe yönlendirecektir. Biz farkında olmasak da hormonal faaliyetler buna göre düzenlenecek, tüm metabolizmamız bu hedefe uygun şekilde hareket etmeye başlayacaktır.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin ve Temin Edin

Eğer günler sürecek bir yalnızlık için yalnız kalabileceğiniz bir eviniz varsa sağlıklı beslenmek için nelere ihtiyacınız var? Yanınızda nelerin bulunması gerekir tüm bunları, başlamadan önce belirleyip temin edin.

Yapacağınız çalışma boyunca az yemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Belirlediğiniz hedefe göre hangi hormonal aktiviteye ihtiyacınız varsa beslenmenizi de ona göre düzenlemeniz gerekir. (epifiz, hipotalamus, seratonin, melatonin) Bu konuda Aidin Salih’in “Gerçek Tıp” adlı eserinde anlattığı sağlıklı beslenme konularına bakabilirsiniz.

Uzun Süreli Yalnızlıklarda Çevrenize Haber Verin

Yaşayacağınız süreçte kapının çalınacağı veya telefonun çalma düşüncesi zihninizi meşgul etmemelidir. Bu süreç boyunca rahatsız edilmemeniz son derece önemlidir. Yanınızda bulunan telefon sadece olası her ihtimale karşı ihtiyaç halinde kullanılmak üzere yanınızda bulunmalıdır.

Teknolojik İmkanlardan Uzak Durun

Televizyon ve İnternet gibi kullandığınızda sizi meşgul edecek tüm imkanları bu süre boyunca kullanmamalısınız. Planlama aşamasında internetten faydalanacağınız bilgileri yazıcıdan çıkarın veya not alın. Eğer faydalanacağınız kitaplar varsa onları yanınızda bulundurun.

Yalnızlık Ne kadar Süreli Olmalı?

Eskiden tasavvuf erbabı 40 gün süren “riyazet” adını verdikleri bir süreç yaşar; Bu süre boyunca zorunlu kalmadıkça bulundukları hücre veya çilehaneden çıkmaz ve maddesel ihtiyaçlarını zorunluluklarla sınırlı tutarlardı. Böylece madde ile olan bağlar kısıtlandığı için kalp ve ruhsal irtibatta istenilen yoğunluk yakalanabilmekte idi. Bu uygulama sadece İslam dinine has bir uygulama değildir diğer tüm ilahi dinlerde ve dini yaşamın olmadığı gelişim süreçlerinde de görülmektedir.

Bu tür uygulamalarda temel amaç insanın madde ile olan bağlarını en aza indirerek ruh dünyası ile bütünleşmesini sağlamaktır.

40 günlük veya daha uzun süreler günümüz yaşantısında pek mümkün olmayabilir veya herkes bu ortamı bulamayabilir burada önemli olan belirli bir süre insanın bedensel ve çevresel tüm maddesel baskılardan uzak kalmasıdır.

Ruhsal Gelişimde Yalnızlık ve Kişisel Farklılıklar

Bazı insanlar yalnızlığa tahammül edemezler, bazıları yaşamlarını ne kadar kalabalık ortamlarda bulunurlarsa bulunsunlar yalnız geçirirler. Süre kişisel farklılıklar, amaçlar ve imkanlar göz önünde bulundurularak belirlenmelidir.

Yüksek motivasyon ile bir insan 40 günde elde edebileceği bir derinliği 4 günde de elde edebilir.

Ruhsal Gelişimde Yalnızlık ve Astrolojik Etkiler

Astroloji ve Burçlar” denildiğinde “fal, bu çağda mı” gibi düşüncelere sahipseniz lütfen Astroloji kategorisi altındaki konuları okumadan bu bölüme devam etmeyiniz.

Bazı burçlar vardır ki yalnızlık onlar için ruhsal bir çöküş gibidir. Çünkü enerjilerini sürdürebilmeleri için diğer insanların varlıklarına ihtiyaç duyarlar. Yaptıkları paylaşımlar, sohbetler ve etkinlikler onlar için enerji kaynağıdır. Bu kaynağı kestiğiniz anda ruhsal enerji kaynaklarını da kesmiş olursunuz.

Özellikle Hava grubu burçları olan ikizler, terazi ve kova burçları ile sosyal yaşamlarında bu burçlardan ve yönetici gezegenlerinden etki alanlar için ruhsal gelişimde yalnızlık daha zorlu geçebilecek bir süreç olarak değerlendirilebilir. Bu etkiler göz önünde bulundurularak süre kısıtlanabilir ve ek tedbirler düşünülebilir.

Yalnız konusunda Su gurubu burçları olan Yengeç, Balık ve özellikle Akrep burçları ise yalnızlığı ruhsal enerjilerini biriktirdikleri bir dinlenme dilimi olarak görürler. Bu gurupta yer alan burçlar veya ev konumlarından etki alan diğer burçlar süreyi hedeflerine ulaşabilecekleri kadar uzun tutabilirler. Yalnızlık bu burçlar için gündelik yaşamda da bir gereksinim olduğu için sürenin uzun olması onlar için sorun teşkil etmeyecektir.

Ruhsal Gelişimde Yalnızlık Ne Kadar Devam Etmeli?

Yalnızlık ne kadar faydalı olursa olsun ömür boyu sürdürülecek ve diğer insanlardan kendinizi dışlayacak bir biçimde uygulanmamalıdır. İstenilen faydalar sağlandığında ve hedefe ulaşıldığında sonlandırılmalı ve ihtiyaç halinde gene belirli sürelerle yapılmalıdır.

Süre; ihtiyaçlar, hedefler ve yaşamınızın size sunduğu imkanlar oranında Aylık, Haftalık, Günlük hatta Saatlik olarak planlanabilir.

Yalnızlık Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, alınan kararların güçlü bir irade ile uygulanmasıdır. Çünkü insan yalnız kaldığında motivasyonu yeterince güçlü değilse ve iradesini istediği yönde kullanamıyorsa çok kısa sürede vazgeçip kendisi ve bilinçaltında biriktirdikleri ile uğraşmak zorunda kalabilir.

Ruhsal derinlikler hassas yapıya sahip veya bazı ruhsal özellikleri açık insanlar için tedirgin edici ve sorunlu olabilir. Yalnızlık sizin için “korku” ile eş değerse öncelikle bu korkuların nedenini bulup gerektiğinde profesyonel yardım aldıktan sonra bu süreci yaşamanız daha sağlıklı olacaktır. Özellikle yalnızlık fobisi olanlar ve yalnızlıktan olumsuz etkilenenler bu tür çalışmalara girmemelidirler.

Yalnızlık bazı insanlarda bağımlılık noktasında bir tutku haline gelebilir. Asla bu süreç gündelik yaşamınızı olumsuz etkileyecek ve dengeleri bozacak bir uygulamaya haline dönüştürülmemelidir. Yalnızlık gereksinimler ve sizin kontrolünüzde olduğu sürece yararlıdır. Konu keyfiyete dönüştürülmemelidir.

Yalnız kaldığınızda zamanı verimli bir şekilde ve mümkünse büyük oranda ruhunuzla bütünleşerek geçirmeye çalışın. İnancınız doğrultusunda farklı yöntemlerle de değerlendirmeye çalışabilirsiniz.

Son olarak ne istediğinizi tam olarak bilmeden ve yeterli iradeye sahip olduğunuza emin olmadan bu tür faaliyetlerin önünü açmayın. Çünkü ruhunuza giden yolda atılacak her adım, kontrolü zor açılımlara sebep olabilmektedir. Bilinçli ve planlı yapılmayan her yalnızlık daha büyük problemleri de beraberinde getirebilecek potansiyele sahiptir.

Yalnızlık, “Bilinç” ile hareket edildiğinde faydaZorunluluk” durumunda zarar getirebilecek bir olgudur.

Ruhsal Gelişimde Yalnızlık ve Yararları

Bilinçli bir şekilde, belli bir hedefe yönelik olarak belirli süreler ve aralıklarla yalnız kaldığınızda kişiden kişiye değişebilecek şu faydalar sağlanabilir.

  • Zaman kavramı farklı boyutları ile ele alınabilir.
  • Hayatın madde ve madde ötesi boyutları ayrıt edilebilir hale gelir.
  • Beden ve ruh arasında bağ kurulan mekanizmalar daha net görülebilir.
  • Çevresel etkiler ortadan kalktığı için zihinsel faaliyetler farklı boyutları ile şekillenmeye başlar.
  • Ruhsal kabiliyetler, bireysel farklılıklar, uygulanan-test edilen tekniklerdeki içselleştirmeler ve ruhsal boyutlar daha net görülebilir.
  • Yalnızlık iyi değerlendirildiğinde zihinsel ve ruhsal sakinleşme gündelik yaşamda da devam eder.

Ruhsal gelişimde İnsanın iki reset ve yenilenme noktası vardır

1Yalnızlık: Ruhsal yakınlaşma ve arınma sağlar (Buna sabırla karşılanan üzüntü, acılar ve sıkıntılar da dahil edilebilir)

2Açlık ve Az Yeme: Bedensel arınma ve yenilenme sağlar.

 

Ruhsal gelişim ve ruhsal kabiliyetlerin geliştirilmesi konusunda neler yapılması gerektiği hakkında genel bir fikir edinmek için Ruhsal Güçleri Geliştirme Yöntem ve Teknikleri konusuna bakabilirsiniz.

* Riyazet (riyazat)  Tasavvufta, Manevi ve Ruhsal gelişim için bedenin isteklerinden belli bir süre uzaklaşma. Yalnız kalma (riyazat, çile bir bütün olarak ele alınır)

Ruhsal Gelişimde Yalnızlık Etkisi ve Yapılması Gerekenler

www.parapsikoloji.net

1 Ağustos 2018

Son Güncelleme 20 Ekim 2020 Emr

Bukra Tarık Dora
Uyanmak için dar bir dehlizden geçiyoruz. Biz yaşayan ölüler, ölülerin uyandıklarını anladığımızda dünyanın, gerçeğin sadece küçük bir parçası olduğunu anlarız. Anladığımızda uyanmış oluruz.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
  1. Senem dedi ki:

    Teşekkürler yaziniz için
    Burada bahsettigimiz yalnizlik “rabita” veya “meditasyon” anladigim kadariyla

    1. Rica ederim.
      Rabıta farklı bir konu. Meditasyon, tefekkür, riyazat… belirli bir ad vermek ne kadar doğru bilmiyorum. Amaç varsa insanı bu amaca götürecek araçlarda olacaktır.

  2. fatmanur dedi ki:

    Sınav dönemindeyim diye ailem hariç kimseyle iletişim kurmuyorum kütüphaneye bile gitmiyorum insan görür tanıdığım çıkar diye yaklaşık 3 aydır böyle ama şu an mahvoldum psikolojik olarak çöktüm yıprandım çünkü sevgilimden de ayrılmıştım çok seviyordum onu bir yandan ders çalışıyorum diğer yandan beynim geçmiş dosyasını açmış kapatmıyor aslında başta çok verimli oldu çok güzeldi yalnızlık ama artık hayatta neden varım diye sorgulamaya başladım amaçsız birine döndüm içimi döktüm kimseye anlatamadigimi yazdım buraya her şeyden medet umar oldum en zoru da gece yatağa girerken içimdeki sıkıntı yaşım daha yirmi ama yüküm daha fazla

  3. Zühre dedi ki:

    Ben yılın her ayı, ayın her haftası, haftanın her günü, günün her saati yalnızım. Hala neden gelişme kaydedemediğimle ilgili bir fikir belirtmek ister misiniz?

    1. Yazının tamamını okumuşsanız, Yalnızlık “Bilinç” ile hareket edildiğinde fayda, “Zorunluluk” durumunda zarar getirebilecek bir olgudur. cümlesinde hangisinin sizin için geçerli olduğunu söyler misiniz?
      Yalnızlıkta esas olan amaç, amaca ulaşmak için belirlenen süre ve elde edilenlerin amaca yönelik değerlendirilmesi önemlidir. Bir amaç ve bilinç yoksa insanın doğasına uygun değildir.

      1. Zühre dedi ki:

        Yazının tamamını okudum. Yalnızlık kendi tercihim ve insanın kendininin peşine düşmesini bir amaç sayarsanız da evet bir amacım var diyebilirim fakat hala bir şeyler eksik gibi. Anlayamıyorum. Anlatamıyorum da. Şimdiye kadar insanlardan yardım istemekten olabildiğince kaçtım. Siz bu şeylerle ne zamandır ilgilisiniz daha önce ne gibi faaliyetlerde bulundunuz bilmiyorum ama bana yardım edebileceğinizi umuyorum. İlk defa biri ya da birilerinin yardımını umuyorum. Diğer üyelerle ya da ziyaretçilerle kurduğunuz diyalogların hepsini okudum, insanlara değer veriyor ve onlara yardım ediyorsunuz. Bana da kayıtsız kalmayacağınızı temenni ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

        1. Zühre hanım yorumda eklediğiniz mail adresinize bir mail gönderdim. Oradan devam eder misiniz lütfen. Elimden gelen bir şey olursa neden ve sonuç ilişkilerini değerlendirerek yardımcı olmaya çalışırım. Hepimizin birbirimize sağlayacağı katkılar mutlaka vardır.

          1. Senem dedi ki:

            Cevabiniz icin tesekkur ederim.
            Bilirsiniz psisik insanlar hep yalnizlik icindedirler.
            Bu yazidaki yalnizligin genel bir yalnizlik degilde
            Sistemli olarak gunun veya haftanin belirli vakitlerinde yapilacak soyutlama egitimi gibi bir calisma galiba

          2. Rica ederim. Evet bilinçli yapılan belli bir eğitime ve hedefe odaklı bir yalnızlık. Bu çalışmaların dışında bizim irademiz dışında ortaya çıkmış yalnızlık oluşuyorsa bunu da verimli hale getirebiliriz. Varolan hiçbir şey sebepsiz değildir.

error: Korumalı İçerik!