Muhyiddin-i Arabi ve Marstaki Yazılar
Muhyiddin-i Arabi ve Marstaki Yazılar
Muhyiddin-i Arabi ve Marstaki Yazılar Üzerine
Muhyiddin-i İbn Arabi, Miladi 1165’te Endülüs’te yani günümüzdeki İspanya’da dünyaya geldi ve 1245 (1239) yılında da Şam’da vefat etti. Şeyhül Ekber yani “En Büyük Şeyh” ünvanı ile anıldı. Ledün ilmine vakıf, tayy-i mekan¹ yapabilen büyük evliyalardandır. Çok sayıda eser bırakmış bir çoğu batı dillerine de çevrilmiş, Tasavvuf ehli büyüklerindendir.
Yazımızın asıl konusu ise Mars Gezegeni’nin resimleri ulaşılabilir hale geldikçe ortaya çıkan ilginç bir detay. Muhyiddin-i Arabi eserlerinde, yaptığı tayy-i mekan gezilerinden de bahseder ve bu bahislerde Merih Gezegenine (Mars) yaptığı gezi sırasında ileride insanların bulacağı bazı izler bıraktığından bahsetmiştir. İlginç olan Mars Gezegeninde yazıların bulunması değil, bilimsel olarak ispatlanması mümkün olamayacağı için bu tür izlerin varlığından bundan yüzlerce yıl öncesinde bahsediliyor olması.
Mars Gezegeninde “Selam” Yazısı
Ekleyeceğimiz resimlerde de görüleceği gibi izler Arapça “Selam” yazısına çok benziyor. Bir gezegende buna benzer bir şeklin oluşma ihtimali yüzde kaçtır bilim insanlarına bırakalım. Biz benzerlikleri ortaya çıkarmak için Word üzerinde Arapça ile Selam yazalım ve karşılaştırmayı sizlere bırakalım. Dilin uzmanı değilim hatam olursa lütfen düzeltilsin. Selam yazarken sin, lam ve mim harfleri kullanıldı. Word ile bu harfleri kullanarak yazdığımızda aşağıdaki görüntü çıkıyor. Süslemelerde Esselam şeklinde yazılarak mim ayrı tutulabiliyor ancak matbu olarak yazıldığında tüm harfler birleşiyor. Bu daha çok ifade edilmek istenilen anlama göre değişiklik gösterebilir.
Şimdide Mars üzerinde bulunan yazıya bakalım.
Futuhat-ı Mekkiye ve Tayy-i Mekan İzlenimleri
Muhyiddin-i Arabi Futuhat-ı Mekkiye adlı eserinde yaptığı geziler sonrası edindiklerini aktarmış. İlgili kitap elimde bulunmadığı için internette yapılan alıntıları derleyerek aktarmak istiyorum. Kitabın ilgili bölümü elime geçtiğinde konuyu tekrar güncellemek istiyorum çünkü internette yapılan alıntılardaki ifadeler doğrudan Muhyiddin-i Arabi’nin değil başka birinin ifadesine benziyor veya Muhyiddin-i Arabi başkası için o ifadeleri kullanmış gibi duruyor. Nette yapılan alıntılar birbirinin kopyası olduğu için kitabın kendisi geldiğinde konuyu tekrar ele almak istiyorum.
—Allah’ın (c.c) izniyle kainatta izin verilen yerlere kadar tayy-ı mekânla gezen kutuplardan biridir. Gezip gördüğü yerlerde geleceğin insanlarına Mars’ta olduğu gibi Selam ve benzeri izler bırakmıştır. Hatta gezdiği yerlerin tamamını “Hakikat Arzı” olarak nitelendirmiştir. Futuhat-ı Mekkiye adlı eserinin 1.cilt 8. bölümünde bu gezilerinden bahsetmiştir.
“-Orada bembeyaz kafûrdan bir yere girdim içinde çeşitli mekânlar vardı. Birisi ateşten daha sıcaktı. İnsan onun içine girer ve o ateş insanı yakmaz. Orada bazı mekanlar ılık bazı mekanlar soğuktu… —
Google Earth ile Mars Üzerindeki Yazının Bulunması ve Koordinatları
Eğer bilgisayarınızda Google Earth kurulu değilse Google Earth Programı linkini tıklayarak indirebilirsiniz. Programı kurduktan sonra yapacaklarınızı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Koordinatları ben daha önce programa kaydettiğim için kendi programımda yer işareti bırakmıştım. Yazı Mars Gezegeninin Güney Yarım Küresinde bulunuyor.
Doğrudan Koordinat Girmek isteyenler için Mars’ta Bulunan yazı olduğu iddia edilen şeklin koordinatları
Enlem: 85°47’35.99″G
Boylam: 3°24’10.28″D
Muhyittin-i Arabi’nin yayınlanmış ve çevrilmiş eserleri.
- Fusus’ül-Hikem, çev. Ekrem Demirli, Kabalcı Yayıncılık
- Fütuhat-ı Mekkiye, çev. Ekrem Demirli, I.-XVIII. Cilt Litera Yayıncılık
- Fususu’l – Hikem Tercüme ve Şerhi I, Ahmed Avni Konuk, Hazırlayan: Doç. Dr. Selçuk Eraydın, IV cilt, Marmara Üniv. İlahiyat Fak. Vakfı
- Arzuların Tercümanı, İz Yayıncılık
- Fenâ Risâlesi, İz Yayıncılık
- Fenâ Risâlesi – Arzuların Tercümanı, İz Yayıncılık
- Marifet Kitabı, İz Yayıncılık
- Marifet ve Hikmet, İz Yayıncılık
- Nurlar Hazinesi, İz Yayıncılık
- Saatlerin Hazinesi, Sümer Yayınları
- Tedbirât-ı İlâhiyye -Tercüme ve Şerhi-, İz Yayıncılık
- Ahadiyyet Risalesi, İlk Harf Yayınevi, 2012.
- Allah’ın İsimlerinin Sırları ve Manalarının Keşfi, Gelenek Yayıncılık, 2010.
- Bir Sufinin Portresi/ Şeyh-i Ekber’in Kaleminden Zunnun-ı Misri, Gelenek Yayıncılık.
Eser adları wikipedia’dan alınmıştır.
Muhyiddin-i Arabi ve Marstaki Yazılar – Güncelleme 7 Şubat 2018
Eseri inceledim. Muhyiddin-i Arabi ve Marstaki Yazılar başlıklı yazılarda anlatıldığı gibi Tayy-i Mekan örnekleri var. Arabi, yaşanılan olayları başkalarının kendisine yaptığı anlatımlardan aktarıyor. Ancak bahsedilen bölümde “Merih” kelimesi ve yazı ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Merih kelimesi burçlar konusunun işlendiği bölümlerde yer alıyor. (İncelemeyi Ekrem Demirli’nin Çevirdiği eserde yaptım) Farklı bir çeviride geçiyor da olabilir. Konuyla ilgili farklı bir bilgiye ulaştığımda ekleme yaparım.
¹ Tayy-i Mekan: Nefsi, Ruhi veya Fiziki olarak mekan değiştirmek.
Konu ile ilgili Astral Seyahat Çeşitleri
Daha önce alıntı yapılan konunun yayınlandığı adres ulaşılamadığı için makaleden çıkarılmıştır.
Muhyiddin-i Arabi ve Marstaki Yazılar
www.parapsikoloji.net
20 Şubat 2017
Son Güncelleme 9 Şubat 2023 Emr
Taramalarımı 18 cilt üzerinde tamamladım. Kitabın sadece 2 yerinde Mars (Merih) ile ilgili söylemler mevcut fakat bunlar da burçlar ile alakalı. Onun haricinde okumak isteyenlerin 1. cilt 8. bölüm sayfa 365 de görebilecekleri gibi piyasada dolanan bu haber tamamen uydurmave yanıltmadan ibarettir. Araştırma ve merak duygusu olmayan zavallı ‘müslümanların’ her söylenene inanması ise benimsenen bu inanç kavramının ne kadar vahim olduğunun göstergesidir.
Yazının tamamını okuyun. Güncelleme notuna ve notun tarihine iyi bakın.
1.cilt 8.bölümde mars ile ilgili hiçbir şey geçmiyor 8.bölümü komple okuyan bunu anlayacaktır. Anlattığı yerin büyüklüğünü anlatmak için “O kadar büyüktü ki, gök onun içine konulmuş olsaydı, arza kıyasla iplikteki bir düğüm kadar kalırdı” demiştir. Bu cümlede mars olmadığının ispatıdır.
Konunun sonuna Şubat 2017 tarihinde açtığımız konuya 7 Şubat 2018 tarihli not ekledik. Biz sadece 1. cilde değil tercüme edilmiş 18 cilde baktık. Farklı alemlere yaptığı yolculuklardan ve orada yaşayanlarla olan diyaloglarından bahsediyor ancak Mars ve imza konusu geçmiyor.