Psişik

Psişik Nedir? Psişik Güçler ve Kapsamı

Psişik Nedir? Psişik Güçler ve Kapsamı

Psişik nedir? Psişik kavramının kapsamı, psişik enerji ve psişik güçler

Parapsikoloji ile ilgili konularda sıkça karşılaşılan “Psişik” kelimesi “Parapsikoloji” ile ilgili konuları nitelemek veya öznelleştirmek, kişiselleştirmek amacıyla kullanılır. Parapsikoloji, “Ruh Bilim, Madde Ötesi Bilim” olarak tanımlanırken; Psişik, “Ruhla ilgili, ruhsal yetenekler, yönlendirilmiş ruhsal enerjiler, ruhun dışa yansıyan yönleri, kişinin ruhsal kabiliyetlerinin dışa yansıması” olarak tanımlanır. Kısaca Parapsikoloji geneli, Pisişik özeli temsil için kullanılır.

Kapsam Olarak, Psişik Nedir?

Kapsam olarak psişik nedir? “Psişik” kelimesi parapsikoloji ile ilgili tüm konularda kabiliyetlerin yansıması şeklinde kullanılır. “Ruhsal Kabiliyetlerini kullanabilen kişi” anlamında şahsileştirilerek kişi için; Psişik tabiri de kullanılabilir. Ruhun madde aleme uzanma aşamasında “psişik” kavramı devreye girer. “Pisişik Güçler” kavramının çok sık kullanılıyor olmasının nedeni de bu kapsamdır. Duyu organlarımız dışında ortaya konulan etkiler tanımlanırken “Psişik Güç” yani “Bedenin ötesinde Ruhsal Güç” şeklinde tanımlanır.

Psişik kelimesi ile anılan konular madde bilim sınırları dışında olduğu için Psişik kelimesi aynı zamanda “Gizemli, tanımlanamaz, bilinmez” olarak ta nitelendirilir. Madde bilim için bir olgunun kabul görmesi ve var kabul edilebilmesi için herkeste aynı ölçüde tekrar edilebilmesi, gözlenebilmesi ve deneye tabi tutulabilmesi gerekir.

Psişik” köken olarak “Ruh ve ruhla ilgili” olduğu için maddesel olarak tanımı mümkün değildir, Ruh’u madde bilimle tanımlayamadığımız için Ruhun kabiliyetler olarak dışa yansımasını temsil eden Psişik konularda “bilinmez ve gizemli” olarak ta ifade edilmektedir.

Psişik Kapsam Genişliği

Yapılan bazı tanımlamalarda Psişik kelimesi 6. his veya sadece hissel yoğunluk olarak tanımlansa da bu çok dar kapsamlı ve yetersiz bir tanımlama olmaktadır. Psişik, duyu organları dışında ortaya konulan tüm aktiviteler için kullanılabilir bir kavramdır.

Telekinezi gibi kavramlarda bedensel enerjilerde dahil edilse de, beden madde planında canlılığını ve enerji üretkenliğini tek başına sürdürebilen bir unsur değildir. Madde unsuru ile sadece maddeye etki edilebilirken, Psişik unsurlarda maddesel bir temas olmadan etki mümkün olmaktadır. Nörolojik enerjinin üretim ve iletimi de hem tetikleme hem de uygulama da ruhsal yapı içerisinde yer almaktadır. Beden sadece madde planında iletim ve yönlendirmede kullanılmaktadır.

Psişik Güç Nedir? Psişik Olgular Nelerdir?

Psişik Güç” olarak ifade edebileceğimiz olgular bizim madde planında algıladıklarımızdır. Bu olguları farklı kılan, bedenimizle bir güç sarfetmeden yapılabiliyor olmasıdır. Bunların bir kısmı Telekinezi gibi madde planında algılanırken, bir kısmı da Premonisyon gibi kişinin tümüyle ruh dünyasında gerçekleşen ve dıştan algılanamaz olgulardır.

Psişik Güç” ifadesi, ruhsal etkinin madde planında algılanabilir ve bilinç seviyesinde alınabilir hale geldiği durumlarda kullanılır. Bu algı kişinin şahsında içsel olarak gerçekleşebileceği gibi dış dünyaya da yansıyabilir.

Psişik” daha çok öznel ve kişiye has bir durum iken; “Psişik Güç” bir etkinin ortaya çıktığı, sonuçlandığı, başkalarının da bu etkiye dahil olabildiği durumlar için kullanılabilir. Telepati ile etkilenen bir kişinin durumu gibi.

Psişik Rehber” Psişik özellikleri olan insanların, bilinçli arayışlarının telepatik bir çağrı gibi işlev görmesi sonrası bu çağrılara cevap vererek yardımcı olan insanlardır. Bu yardımcılar madde seviyesinde olabileceği gibi madde ötesi boyuttan da olabilir. Yardımcı olan psişik rehber algılarının yönlendirmesi sonucu da psişikle karşılaşmış olabilir. Her iki tarafta bu durumdan haberdar olmayabilir.

Psişik Güçler, Psişik Yetenekler Geliştirilebilir mi?

İfade olarak yanlış olsa da sık sorulan bir soru olduğu için ifadeyi olduğu gibi ekledim. Psişik güçler diye tabir ettiğimiz güçler hepimizde vardır; sadece yansıma oranları farklıdır. Bu farklılıkların ortaya çıkmasının nedeni doğduğumuz andan itibaren, hatta doğum öncesi süreçten itibaren aldığımız tüm etkilerle ilgilidir. Bu etkilere hemen herşeyi ekleyebilirsiniz. Bunu aynı cins çiçek tohumlarının farklı topraklara ekilmesi gibi görebiliriz. Aldıkları gıdalar ve ışık miktarları farklı olacağından ortaya çıkan sonuç hepsinde farklı olacaktır. Sonucun ortaya çıkmasında aldıkları güneş ışığının eğim açıları, su miktarı, suyun ve toprağın içeriği, güneşlenme süreleri etkendir.

Sonrasında yapılan müdahale ile çiçekler kuruyabilir de güçlenebilir de. Tıpkı bunun gibi insanda aldığı etkilerle şekillenir ve gelişebilir. Ancak hiçbir şey sınırsız değildir. Kişinin sınırları dahilinde gelişim söz konusu olabilir. Ama değişim ve gelişim mutlaktır. Sadece tek bir kelime, kelimeyi size söyleyen ve ses tonu bir anda insanın ruh yapısını değiştirebiliyorken ruhun maddeye bakan yönünün değişemeyeceğini iddia edebilir miyiz?

Bu konu ilgi alanları, doğuştan gelen ve genetik faktörlerle de şekillenen özelliklerimiz, beğeni ve yeteneklerimiz ölçüsünde değerlendirilebilir. Bazı psişik yetenekler kısa sürede gelişirken bazıları da uzun sürede gelişebilir. Gelişim kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir. Tümü kişinin özellikleri ile ilgilidir.

Not: Psişik kavramı daha çok insan ve insan ruhu ile ilgili konularda kullanılsa da bu kavramı insan dışındaki diğer varlıkların etkisi için de kullanabiliriz. Bu konuyu farklı bir makalede “Psişik Saldırılar” başlığı altında irdelemek istiyorum.

Doğum haritanızda psişik yeteneklerinizi tespit etmek için: Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları

 

Devamında diğer Psişik Konuları

Psişiklerin Genel Özellikleri Nelerdir?

Psişik Saldırı Nedir

Psişik Saldırı Türleri ve Etkileri

Psişik Saldırılardan Korunma Yolları

Psişik Nedir? Psişik Güçler ve Kapsamı

www.parapsikoloji.net

25 Ocak 2018

“Psişik Nedir” Konusu içerisinde geçen tanımlamalar, Kendi tanımlamalarımı ifade eder. Tartışmaya açıktır. Genel geçer olarak kabul edilmeyebilir.

Bu yayın en son güncelleştirildi 4 Şubat 2021 17:44

Elif Sude

Yorumları Göster

  • Bilmiyorum psişik güçlerim var ama her ortamda kullanamıyorum ortamda en ufak bir farklılık bile psişik güçlerim kullanamamı sağlıyor. Sadece küçük küçük bir miktar eşyaları ısıtabiliyorum , gücümün gittikçe geliştiğini farkındayım...

  • Özelliklerin hepsini taşıyorum. Psikoloğum özel biri olduğumu ve olaylara sadece bakmayıp gördüğümü söylemişti. Takmadım. Fakat tüm özelliklerin olması beni şüphelendirmedi değil.

  • psişik yetenegim var bu konuyla konustuğum ama asla kendimim pisişik oldugumu söylemiyorum bilmiyorum en yakın aekadasım bu konuşarı biliyor ve benim olabileceğimi düşünüyor ben zaten biliyorum olduğumu ne yapayim söylicek? gibi oluyorum korkuyorum yanlıs anlamasın gercek kimliğim ortaya cıkarsa farklı gözle bakmasın bu benim zihnimi okuyor mu simdi diye

    • Her bilgi herkeste aynı karşılığı bulmaz. Sizi yanlış değerlendireceğine inandığınız hiç kimseye söylemeyin. Arkadaşınız yanlış anlamasa bile siz karşı tarafın sizinle ilgili bir beklentiye gireceğini düşüneceğiniz için sorun yaşanma olasılığı her zaman vardır.

Son Konular

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar Kuantum fiziği ve parapsikoloji arasındaki bağlantılar oldukça ilginç ve…

22 Mart 2024

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Kuantum parapsikoloji konusunda şu anda geçerli olan akademik…

21 Mart 2024

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Spiritüel Nedir?

Spiritüel Nedir? Spiritüel nedir ne anlama gelir? "Spiritüel" kelimesi, ruhsal veya manevi olanla ilgili bir…

28 Temmuz 2023

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku