Astral Seyahat

Astral Seyahat Nedir? Astral Seyahat Gerçek mi?

Astral Seyahat Nedir?

Astral seyahat nedir? Astral seyahat gerçek mi? İnsan, beden dışına çıkıp seyahat yapabilir mi?

Astral seyahat parapsikolojide ve metapsişikte ayrı ayrı ele alınmıştır. Parapsikolojide astral seyahat, “beden dışı deneyim” veya “beden dışı seyahat” olarak tanımlanırken; Metapisişikte ise “Şuur projeksiyonu” olarak ifade edilmektedir. Bildiğimiz manada beden dışı seyahat tanımına en yakın parapsikolojik yaklaşımdır çünkü şuur projeksiyonu tabiri tam olarak beden dışı, madde ötesi seyahati tanımlamak için yeterli gelmemektedir. Projeksiyon, bir görüntünün başka bir noktaya iletilmesi ile ilgilidir ki aşağıda astral seyahati çeşitlendirirken bu ayrım daha net bir şekilde anlaşılacaktır.

Madde ve madde ötesi beden olarak iki temel bölümden oluşan insanın madde bedenini aşarak maddesel boyut dışında yaptığı seyahatler Astral seyahat, yani beden dışı seyahatler olarak tanımlanmaktadır. Ancak bu noktaya gelinceye kadar insanda bulunan farklı katlar yanılmalara neden olmakta bilinçaltı ve zihinde meydana gelen görüntüler gerçek bir astral seyahat deneyimi ile karıştırılabilmektedir.

Astral Seyahat Nedir? Gerçekten Mümkün mü?

Madde temelli bilim için Astral Seyahat Nedir? sorusunun cevabı her zaman “asla mümkün değildir” olacaktır. Çünkü Madde bilimin değerlendirme ölçütleri maddeseldir. Madde ötesinde var olan hiçbir şeyi kabul edemez. Gerçeklik edinimlerinin sadece duyu organlarına dayalı olması nedeni ile astral seyahat bilim için; kanıtlanamaz, gözlemlenemez ve değerlendirmeye tabi tutulamazdır. Astral seyahat gibi olguların gerçekliğini sorgulamak için mevcut bilimin ölçütleri dışına çıkmanız gerekmektedir. Astral seyahatin gerçekliği ile ilgili sorgulamalara rüyalarla başlayabilirsiniz. Belki basit olacak ancak rüyalar ruhun ve madde ötesi yaşamın en büyük delilleri arasındadır. Madde ile bir bağı yoktur. Rüyada algıladığımız hiçbir şeyi duyu organlarımızla algılamayız.

Rüyanızda elinizi bıçakla kestiğinizde canınız yanar, acıyı hissedersiniz ancak gerçekte eliniz kesilmemiştir. Bir ortama ilk defa girdiğiniz halde o ortamı daha önce gördüğünüzü hatırlarsınız, yaşadığınız bir anı, yaşadığınız duyguları daha önce gördüğünüzü farkedersiniz. Örnekler artırılabilir ancak konumuz ruhun gerçekliği ve ispatı olmadığı için çok fazla uzatmak istemiyorum.

Kısaca Ruhun (Enerji beden) varlığına inanıyorsanız, Madde ötesi, zaman ve mekanda belli ilahi kurallar çerçevesinde sınırı olmayan bir ruh olduğuna inanıyorsanız beden dışı yolculuğun da mümkün olduğunu bilirsiniz. Çünkü madde olmayan bir yapı madde ile bağ kurabilir ancak maddeye mahkum edilemez. O’nu sadece madde ile olan bağları sınırlandırabilir.

Astral Seyahat Nedir? Astral Seyahat Katları (Astral Seyahat Çeşitleri)

Astral seyahatin gerçekliğinin sorgulanmasına sebep olan astral seyahat katlarıdır. Her görüntü gerçek değildir. İnsan beyni evrenin küçük bir kopyası gibidir ve muazzam bir görüntüleme kapasitesi vardır. Astral seyahatle ilgili yanılgıların en büyük sebebi de işte bu noktadır. Astral seyahat çalışması yapanların büyük kısmı gerçek bir çıkış deneyimi yaşamadan sadece hipnoz altında bilinçaltının her komut sonrasında oluşturduğu görüntüler gibi görüntülerle meşgul olmaktadırlar. Astral seyahat olarak adlandırılan ruhsal seyahatlerin gerçekliğini nasıl anlayabiliriz? Bu konuyu astral seyahat çeşitlerini görerek irdeleyelim.

1- Astral Seyahatte Birinci Evre:

Birinci evrede astral seyahat nedir? Bu aşamada aslında gerçek bir astral seyahat yapılmamaktadır. Görülen tüm görüntüler bilinçaltının o zamana kadar ki edinimleri ile ortaya çıkar. Tıpkı hipnoz altındaki bir kişiye “Şu an İstanbul’a gittin neler görüyorsun?” sorusuna karşılık İstanbul ile ilgili o zamana kadar gördüğü görüntüler ve edindiği bilgilerden yola çıkarak zihninde oluşturduğu görüntülere göre verdiği cevaplarda olduğu gibidir.

Kişi aslında ruhsal olarak hiçbir yere gitmez ancak sadece zihninde oluşan görüntüleri izler. Astral seyahat yaptığını iddia edenlerin büyük kısmı bu noktadadır ve aslında kendi iç aleminde dolaşmaktadır. Benzer görüntüler hipnoz altında, meditasyon sonrası trans halinde ve iç alemimize daldığımızda da oluşur. Rüyaların büyük kısmında oluşan görüntüler de bu aşama ile ilgilidir. Bilinçli rüya görülebilir ancak oluşan görüntülerde bilinçaltının etkisi ile oluşur. Çok kısa süreli ani çıkışlar ve bilincin yerine gelmesine sebep olan geri dönüşler yaşanır.

Astral seyahatin gerçekliğini nasıl anlayabiliriz?

Eğer yaptığınız seyahatin gerçekliğini merak ediyorsanız basit bir deney yapabilirsiniz. Çalışmaya başlamadan önce başka bir odaya bir kitabın sayfalarını rastgele açarak bırakın. Sayfa numaralarına bakmayın. Çalışma sırasında kitabın yanına gelip sayfa numaralarına ve sayfada yazılanlara bakın. Çalışma sonrası bilgileri karşılaştırın.

2- Astral Seyahatte İkinci Evre:

İkinci evrede astral seyahat nedir? Madde ötesinde yapılan gerçek bir seyahattir. Madde beden dışına tam olarak çıkılmış ve görünenler de gerçektir. Önceki aşamada takılı kalanların büyük kısmı aslında astral seyahatin gerçek olmadığını vurgulayıp bu noktaya gelemeden çalışmayı bırakırlar. Yapılan çalışmalardan dolayı bilinçli rüyadan çok kolay bir şekilde astral seyahate geçiş yapılabilir.

İlk aşamaya göre ulaşmak daha uzun sürer ve nefis terbiyesi de diyebileceğimiz madde bedenin terbiye edilmesine de ihtiyaç duyulur. Çünkü madde bedenden ruh ile tam bir irtibat kurulabilmesi için maddenin ruh üzerindeki üstünlüğünün yok edilmesi yani dünyevi katlardan geçilmesi gerekir. Bunu modern anlatımda diyet yapmak, çakralar üzerinden çalışmak, doğal ve hayvansal gıdalardan uzak vejetaryen ağırlıklı yemek alışkanlığı kazanmak vs. şeklinde de açıklayabiliriz.

Rüyalar mana alemi ile iç içe geçer ve görülen rüyalar çoğu zaman bilinçli bir şekilde görüntülenir ve gelecekte olabilecek görüntüler çok defa yakalanabilir. Ancak bu görüntüler değişken kader içerisinde yer aldığı için hayatı buna göre şekillendirmemek gerekir. İnsanın henüz madde ile kirlenmemiş saf ve temiz evresinde yani çocukluk döneminde (hatırlama evresi dışına yakın) sık yaşanır. İnsan dünya ile bütünleşip ruhundan uzaklaştıkça yani madde bedeni ile bütünleştikçe bu evreden uzaklaşır.

3- Astral Seyahatte Üçüncü Evre:

Üçüncü evrede astral seyahat nedir? Eski tabirle Tayy-i Mekan. Mekan yani bulunulan madde boyutundan çok daha farklı yerlere fiziki olarak ta yapılabilen bir seyahattir. Bunun nasıl mümkün olabildiği ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için “Muhyiddin-i Arabi Marstaki Yazılar” ve “Aynı Anda İki Farklı Yerde Bulunma ve Kuantum Fiziği” adlı makalelere bakabilirsiniz. Normal gündelik ve Dünyevi bir yaşantı ile yapılması mümkün olmayan bir seyahattir.

Maddeyi aşabilmek ve ruhsal katlarda her iki halde gezinebilmek yani için Materyalizasyon ve Demateryalizasyon aşamalarını geçmek gerekir. Hem İslam aleminde hem de doğu ve batı kültürlerinde dünyevi yaşam dışında yaşantı ile bu noktaya gelenler bulunmaktadır. Yaşam bütünüyle ele alınır, asıl gerçeklik görülür. Tüm yaşam bütünüyle keşfedildiği için zaman ve ötesinde gelip gidebilmek mümkün olmaktadır.

Astral Seyahat Yapanlar Sınıflandırması

Astral seyahati bilinç dahil edildiğinde genel olarak astral seyahat yapanlar, astral seyahat yaptığını düşünenler ve bu ikisi arasında deneyim yaşayıp hiçbir zaman emin olamayanlar şeklinde sınıflandırabiliriz. Astral seyahat, bilinçli olarak yapmamış olanlar için her zaman soru işaretleri ile birlikte anılacak bir kavramdır çünkü ikinci evreye geçilmediği sürece gerçekliğinden emin olmak mümkün değildir.

Farklı zamanlarda yaşanıp kaynaklara geçirilmiş bilinç dışı seyahatler; Uzun süre komada kalanların yaşadıkları deneyimler, geçirdikleri rahatsızlık nedeni ile uzun süre uyku ve uyanıklık arasında kalarak astral seyahat yapanlar, ameliyat sırasında astral seyahat deneyimi yaşayanlar ve geçirdikleri kaza sonrası astral seyahat deneyimi yaşayanlar şeklinde sınıflandırılabilir. Bu olaylarda genellikle bilinç kapalıdır. Ancak hem bulundukları ortamları hem de farklı ortamları bedenleri hareketsiz kaldığı halde deneyimlemektedirler. Anlattıkları herşey doğrulanarak kaydedilir.

Bu olaylardan bir tanesi İngiltere’de tedavi gördüğü hastanede 60 yaşındaki Tom Kennard tarafından yaşanmış ve konu Daily Mail Gazetesinde yayınlanmıştır. Kennard’ın Hastane odasında 3 saat komada kaldığı sırada gördükleri sonradan doğrulanmıştır. Kaynak

Herkes Astral Seyahat Yapabilir mi?

Astral seyahati her isteyen gerçekleştirebilir mi?

Ruhu olan her insan astral seyahat yapabilir. Ölçüt “başarı süresinin farklılığı” dır. Eğer Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları konusunda belirtilen doğuştan ruhsal hassasiyetlere sahipseniz, bir çaba sarfetmeden de astral seyahat yapılabilir. Ruhsal hassasiyeti olan bir insan 1 ayda başarabilirse hassasiyeti düşük olanlar için bu süre uzayabilir ama çalışırsa mutlaka başarılı olacaktır.

Asıl sorun ise günümüzde teknolojinin getirdiği kolaylıklar nedeniyle herşeyin bir tuşa basıldığında gerçekleşmesinin insan beyninde neden olduğu ruhsal tembelliğin yıkılmasındaki zorluklardır.

Astral seyahat yapmak dinen uygun mu, Astral seyahat yapmak günah mı?

Astral seyahat yapılmasında dinen bir sakınca var mıdır?

Dine uygunluk konusu yapılan faaliyetin dine uygun düşmeyecek niyet ve sonuçları ile ilgilidir. Bir insan kendisini, evreni ve ruhsal alemini keşfetmek için bu faaliyetleri yapıyor; daha çok kendisini geliştirmek, tanımak ve geliştirmek için yapıyorsa dine uygun olmayan bir tarafı yoktur. Hatta kitabının ilk emri “oku” diye başlayan bir dinde buna sevap da denilebilir. Çünkü insan genişlediği sürece keşfeder, keşfettikçe de yararlı bir varlık haline gelir. Dar bir alanda sıkışıp kalmaz. Ufku genişler.

Maddenin dar kalıplarında sıkışan insan tüm yaşamı sadece madde planından ibaret gördüğü için tüm çabasını sadece dünyaya yöneltecektir. Aldığı hazlar da sadece maddeye dayalı olacaktır. Kendisini ruhsal yönden geliştiren insanlar ise gerçek ruhsal hazları tadacağı için maddeye bağlı kalmayacaktır. Bu süreç insanı manevi olarak ta geliştiren bir süreçtir.

Ama bir insan,

  • Diğer insanlara zarar verme,
  • Başkalarını gözetleme,
  • Yasal olmayan bilgiler edinme,
  • İnsanların rüyalarına müdahale etme,
  • Başkalarına ait özel yaşamla ilgili bilgileri bu yolla elde etme,
  • Şantaj amaçlı kullanma ve
  • İnsanların iradelerini kendi istekleri doğrultusunda yönlendirme

gibi amaçlarla bu faaliyetleri gerçekleştirirse; bu “uygun olma, günah” sınırlarını aşıp, insan vasfının sorgulanmasına da neden olacaktır.

 

Konunun devamı  Astral Seyahat Nasıl Yapılır

Astral Seyehat çalışmalarınızı ileri boyutlara taşımak için Konuyla ilgili ve İmajinasyon Çalışmaları konusuna bakabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Forum Sayfaları adresine Astral Seyahat ile ilgili diğer makalelere ulaşmak için Konu Hakkında Diğer Makaleler linkine bakabilirsiniz.

 

Astral Seyahat Nedir?

www.parapsikoloji.net
İlk Yayın Tarihi 16 Mart 2017

Bu yayın en son güncelleştirildi 20 Ekim 2020 15:33

E. Emre Sönmez

“İnsan ruhunu yitirmediği sürece yapamayacağı şeyler sınırlıdır AMA sınıra ulaşmak için vazgeçmesi gerekenleri terkedemeyecek kadar da bencil, tembel ve egoisttir”

Yorumları Göster

  • Merhaba,

    Astral seyahatla birlikte gördüğüm kişilerde bundan hiç etkileniyor mu ?

    • Merhaba. Şu an yanınızda bulunan varlıkları hissedebiliyor musunuz? Astral seyahatte bunun gibi. Ancak ruhsal yönden hassas insanlar hissedebilirler. Ancak bir çoğu ne olduğunu bilmez. Belki ürperti veya biri var hissi.

  • Merhaba. Ruh astralde iken bedene öte alem ve dünya arasında sıkışmış ruhlar girebilir, sonra uğraş ki gitsinler diye bir görüş aldım bilgisi olan birinden. Bu açıkçası bana çok kötü geldi, aslında bu deneyimi merak ediyordum ama bu ihtimal çok rahatsız etti beni. Ve bir bedene başka ruhun girmesi çok şaşırttı. Bu mümkün mü? Gümüş kordon varsa bu nasıl oluyor? Diyelim ki mümkün, insan dönmek istediğinde, bir bedende birden fazla ruh mu oluyor? Nasıl gönderiliyor? Şimdiden teşekkür ederim.

    • Merhaba. "öte alem ile dünya arasında sıkışmış" ruhsal diye tabir edilen çoğunlukla insanları rahatsız eden cinlerdir. Korku duyduğunuz sürece çalışma yapmayın. ( Bakınız Karabasan Nedir? Nasıl Oluşur? Nasıl Gider? )
      Cinlerin nasıl etki edebileceklerini Cinler insanları Nasıl Etkiler? Psikolojik ve Fiziksel Etkileri konusundan öğrenebilirsiniz.
      Her beden sahibine aittir ancak telepatik etkilerle denetlenebilir. Hipnozda olduğu gibi.
      Ayrıntılar için Astral Seyahat Tehlikeli mi? Zarar Verir mi? konusuna bakabilirsiniz.
      Geri dönmek için istemek yeterlidir.

      • Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bu konuyla ilgili yazılarınızı ve soruları okudum. Böyle bir soru yoktu. Istemenin yeterli olduğunu öğrendim ama bu risk beni rahatsız etti, korku duymak diyemem aslında merak etmiştim ama bu risk olduğu için galiba denemem. Ama keşke böyle bir risk olmasaydı, bedeni korumak için dua vs olsaydı, o duayı okuyup deneyebilirdim. Neyse, siteniz benim için faydalı, teşekkür ediyorum. Bir de lucid rüya görebilmek için uyumadan dedim ki, rüya görmeye başlayınca bilincim uyanacak dedim. Sonra rüya görürken korkunç bir şey gördüm, bağırmışım, bu normal midir? Devam etmeli miyim. Çünkü astral seyahat olmasa da rüyalarım netleşsin istiyorum, benim için bu önemli. Daha önce rüyamda astral seyahat gibi gezdiğim oldu, az sayıda tabi. En azından bunu yaşamak,net rüyalar görmek de çok güzel.

        • Rica ederim. Korku aşılmadığı sürece bilinçaltı sürekli olumsuz etkileyecektir. Korkuyu aşmanın yolu bilgi ve tecrübedir. Tecrübeye sahip olmak için de yeterli bilgiye sahip olduktan sonra korkunun üzerine küçük adımlarla gitmek gerekir. Bu durum hem astral seyahat hem de bilinçli rüya için geçerlidir.
          Çalışmalara başlamadan önce abdest almak ve 7 Ayetel Kürsi okuyarak etrafınızı çevirmek yararlıdır. Abdest almak yıkanan yerlerdeki enerji kanallarını açtığı için aurayı güçlendirir ve negatif enerjiyi deşarj eder. Ayetel Kürsi'de dış etkilere karşı bir kalkan oluşturur. Düşünce yapınızın olumsuzdan olumluya dönüştürülmesi ve bilinçaltınızın olumsuz etkilerden temizlenmesi de önemlidir.

  • Slm astral seyahati yeni duydum ruhlar alemine ve diğer varlıklara cinlere falan inanıyorum ama korkuyorum da.. en önemlisi de şu; uzun süredir depresyon ve anksiyete sorunları yaşıyorum antidepresan kullanıyorum acaba astral seyahat denemeleri yaparsam psikolojim iyice bozulur mu?

    • Selam.
      Korku ve psikolojik sorunlar yaşadığınız dönemde bu konularla ilgilenmemeniz daha sağlıklı olacaktır. Yaşayacaklarınız sorunlarınızı daha karmaşık hale getirebilir. Şu aşamada sadece bilgilenin ve araştırın, kendinizden emin olmadan, tüm soru işaretlerinizi bitirmeden bir adım atmayın. Eğer doktorunuz bu konulara hakim ise onunda görüşünü almayı ihmal etmeyin lütfen.

  • Merhaba ben çıkmak istiyorum fakat korkuyorum ama yapsam cidden çıkıcam ilk başlarda yaparken hissediyorum çıkabileceğimi ama işte korkuyorum bunun için tavsiyeniz neler...??

    • Merhaba. Korkunun olması doğaldır. Neyle karşılaşılacağının bilinmemesi insanı korkutur. Korkuyu yenmenin iki yolu vardır. Birincisi bilgi edinmek, ikincisi ise tecrübe etmektir.
      Karabasan Nedir? Nasıl Oluşur? Nasıl Gider? konusunda korku mekanizması ve nasıl tepki verileceğine değinmiştim. Zamana bırakın ve küçük tecrübelerle korkuyu aşmaya çalışın.

  • Merhaba ben bişey öğrenmek istiyorum. Benim rüyalarım çok çıkıyor.ve ben bir ölüm haberi alacağım zaman bunu 1 hafta öncesinden hissediyorum. Bunun bir açıklaması var mıdır sizce,,, ¿

  • Merhabalar benim bir sorum olacaktı
    Ben önceden böyle trans a geçmek astral seyahat gibi şeylere inanmazdım saçma gelirdi ancak bir kaç ay önce halk arasında karabasan denen şeyden geldi ve ben o an çok farklı şeyler yaşadım. Tabii sonra araştırınca karabasan diye bir şey olmadığını anladım.
    Ama o zamandan beri farklı bir boyut algısı kafamdan çıkmıyor astral seyahate inanamaya başladım ve sürekli bunu düşünüyorum.
    Bana öneriniz ne olur şimdiden cevapladığınız için tesekkkurler

    • Merhaba, ruhsal konulara yaşanmadan inanılmaması çok doğal bir durumdur. Çünkü yaşamımızın hemen hiçbir alanında bu konularla ilgili bir bilgi yer almaz. Aileden itibaren hiçbir eğitim kurumunda da anlatılmaz.
      Araştırın, öğrenmeye çalışın. Sadece bilgi edinmek bile insanın ufkunu açar ve önyargıları ile hareket etmesini engeller.

      Eğer daha önce okumamışsanız aşağıdaki konuya bakabilirsiniz. Eski bir yazı ama temel olarak fiziki kataleptik deneyimler dışındaki oluşumların mekanizmasını anlatmaya çalışmıştım. O evrede sakin kalınabilirse astral seyahatin ilk evresine kolayca çıkış yaşanabilmektedir.

      Karabasan Nedir? Nasıl Oluşur?

      Astral Seyahate çıkışta uykuya dalış anı

      Doğuştan ruhsal yetenekleriniz varsa kendinizi tanımaya doğum anında aldığınız etkileri öğrenerek başlayabilirsiniz. Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları

  • Merhabalar benim bir sorunum var

    Ruhsal yönden ilerlemeyi istiyorum sırasıyla Astral seyahat bunlardan biri ancak sabırsız değilim zamana yayarak başladım önce negatiflikten kurtulma aşamaları florusuz beslenme ve zikir ibadeti olarak

    Artık hemen hemen her sabah 5 6 gibi istemsiz uyanıyorum ve uykuya dalmaya çalışırken uyku uyanıklık arası bir bilinç haline giriyorum her tarafım uyuşuyor ve karıncalanıyor vücudum kaskatı kesiliyor ve kulağımda yoğun bir çınlama oluyor
    Yani astral seyahat çıkışına yakın olan belirtiler ben telepati kurmak istiyorum belirtiler dahada yoğunlaşıyor ve Astral seyahate henüz çıkmak istemediğim için çalışmayı bırakıyorum bana yardım eder misiniz bunu nasıl yenip trans halini verimli geçirebilirim ?

    • Meydana gelen hiçbir değişikliğe tepki vermeyin. Madde plana programlanmış bir hayatı siz yeniden programlıyorsunuz. Doğal olarak hem maddi hem de ruhsal olarak değişimler olacaktır. Bu bir süreçtir. Değişiklikleri ne kadar doğal karşılarsanız o kadar kolay bir geçiş olur. Durumunuz şuna benziyor Uçağa binmek için çok isteklisiniz ama bindiğinizde de "neden panik yaşıyorum" diyorsunuz. Benzer durumu bir uçak pilotu yaşar mı?
      Herşeyi zamana bırakın ve sadece gelişmeleri izleyin.

      Her boyutun belli özellikleri var. Beyin Dalgaları Linki altındaki konulara bakabilirsiniz. Değişimler sırası ile yaşanır. Bu değişimler Beta'dan başlayıp Delta'ya kadar uzanırsınız.

      • Emre bey teşekkür ederim cevabınız için yazdıklarınızı aynen uygulamaya çalıştım akışına bıraktım ama bu belirtiler dahada yoğun olmaya başladı Astral seyahat için yeterince hazır olmadığımı sanıyorum akışına bırakayım derken yanlışlıkla Astral seyahate çıkarsam diye korkuyorum

        • Rica ederim.

          Kendinize zaman tanıyın. Sağlıklı ve sorunsuz çıkışlar hazır olduğunuzda gerçekleşecektir. Acele etmeyin, müdahaleci olmayın, korku olduğu sürece sorun olacaktır ancak korkuyu yenmek için de ya bekleyeceksiniz veya bilgiyi uygulamaya geçirip tecrübe edeceksiniz.

      • Peki Emre bey ne demek istediğinizi anladım ruhsal yönden Astral seyahat gibi yoğun enerji gerektiren bir aşamaya geldiğimizi anlayabilirmiyiz acaba ?

        • "Astral seyahat gibi yoğun enerji gerektiren bir aşamaya geldiğimizi anlayabilirmiyiz" İfadeyi biraz açar mısınız?

          • Astral seyahatte korunmak için auramızın güçlü, enerjimizin yoğun olmasını duymuştum..Ruhsal yönden astral seyahat yapmaya hazır olduğumuzu anlayabilirmiyiz böyle sorayım

          • O evreye yakın olduğunuzda hayata bakışınız, düşünceleriniz, hissettikleriniz, enerjiniz, hissedişleriniz tümüyle değişmiş olur. Eğer aşama aşama ilerlenirse öncelikle bilinçli rüyalar görmeye ve rüyalarınızı istediğiniz şekilde yönlendirmeye başlarsınız. Hazır olduğunuzu hissedersiniz. Çalışma yaptığınızda zihnen ve bedenen kendinizi farklı bir boyutta hissedersiniz.

            Kısaca Evet Anlayabiliriz.

  • Abi ben duygu kontrolümü parapsikoloji üzerine kurmuştum yani bırakırsam kendimi yönetmekte zorlanıyorum. Anksiyete-depresyon vs..
    Dediğiniz gibi sordum hocaya telepati-telekinezi diyorum bana hissi kablel vuku iyi yerlerde kullanılırsa haram değil diyor. Ben ne soruyorum o ne cevap veriyor...
    Genel olarak sihir konusunu araştırdığımda dinde evham ehli ve güçlü ruhların/nefislerin sihri diye geçen bir konu var. Onların işleri bizimkilerle benzerlik gösteriyor, belki de bizim yaptıklarımız onlarla aynı.
    Fakat onların insanın yaratmaya kudreti olduğu gibi bir iddiası var bizimse haşa yok
    Ayrıca bir yerde bioenerji tekniğe dayalı olmazsa sihre girer diyordu.(teknikten kastı nedir tam çözemedim bilimsel demek istedi sanırsam).
    Sizin dini bilginizde geniş inanıyorum ki din adamlarıyla falan konuşmuşsunuzdur bu işi. Benim pek çevrem yok. Yardımınıza ihtiyacım var.
    Yani PP olumlu yönde kullanımının en büyük günahlardan biri olan sihir konusuna dahil olup olmadığıyla ilgili.
    Hassasiyetim biraz baş ağrıtıcı olabilir ama bende insanım çok sorunlarım oldu çare arıyorum.

    • Daha öncede yazmıştım ama ayrıntılı bir şekilde bir makale olarak yazayım. Yorum olarak çok uzun olacak çünkü. Ama kısaca şu şekilde ifade etmeye çalışayım.
      Ameller niyetlerle, niyetler de sonuçlarla ilgilidir. Fayda zarar ve başkalarını etkileme konusu önemli. Saklanan ve yararlı hale getirilmeyen bilginin vebali olduğu gibi kullanılmayan ve başkalarının yararına değerlendirilmeyen kabiliyetlerin de sorumluluğu olacaktır. Başkalarını etkilemek için kullanmıyor ve fayda görüyorsan sakıncalı olan kısmı nedir?
      Bıçaklar insanlara zarar verilsin diye üretilmiyor, bir kişi zarar verdi diye de tüm bıçaklar zararlıdır denilebilir mi? Zarar verme niyeti ile kullanan insanın nasıl tuttuğundan yola çıkarak, "O, o şekilde tutmuştu sende zarar vereceksin" demek mantıklı olabilir mi?

  • Emre Bey, yukardaki kötü niyetli fiiller şeklinde yapıldığında büyü(sihir) hükmünde mi oluyor? Eğer öyleyse iyi niyetlerle yapılması da günah olmaz mı? Kuvvetli Ruhların sihiri diye alet edavat kullanmadan yapılan büyü çeşidinden bahsediliyor dinde. Elmalılı Hamdi Yazır hipnotizma, manyetizmayı bu guruba dahil etmiş. Telekinezi,telepati, astral vs. bu guruba dahil olur mu acaba? Birkaç gündür de bu kurcalıyor kafamı. :))

    • "yukardaki kötü niyetli fiiller şeklinde yapıldığında büyü(sihir) hükmünde mi oluyor? bu kısmı açar mısınız?

      Bu konuda hüküm verecek kişi ben değilim sadece akıl ve irademle bakış açımı yazıyorum. Telekinezi, telepati, astral seyahat ve diğer tüm ruhsal kabiliyetler insanın doğuştan gelen özelliklerini tanıma ve başkalarına yardımcı olma amacıyla geliştirdiklerinde (biyo enerji, uzaktan iyileştirme vb.), maddi ilimlerin çare bulamadığı konularda ihtiyacı olanlara destek olma şeklinde değerlendirdiklerinde günah olabilir mi?

      İnsanların yetişmesi ancak kabiliyetlerini tanımaları ile mümkün olabilir. Öyle ki tümüyle madde alem içerisine sıkıştırılan ruhsal yönü güçlü veya hassas insanlar bu özelliklerini keşfedip kendilerindeki farklılıkları anlayamadıklarında yaşama uyum sağmakta zorlanmaktadırlar. Keşfederseniz geliştirip insanlara yardımcı olursunuz. Keşfedip ne olduğunu anlayamazsanız "neden ben, neden böyleyim, neden.." gibi kelimelerle boğuşmak zorunda kalınabilir.

      Konunun nasıl değerlendirildiği ve konuya nasıl bakıldığı çok önemlidir. Bir başkasını etkilemek, kullanmak, istediklerini yaptırmak, yönlendirmek gibi sebeplerle insanların iradeleri üzerinde etki oluşturma niyeti ile yapılan fiiller sevap olabilir mi?

      Doğuştan ruhsal kabiliyetlere sahip çok sayıda insan var. Sitede konu altlarında görülebilir. Doğuştan bu özelliklere sahip oldukları için günah mı işliyorlar?

Son Konular

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Spiritüel Nedir?

Spiritüel Nedir? Spiritüel nedir ne anlama gelir? "Spiritüel" kelimesi, ruhsal veya manevi olanla ilgili bir…

28 Temmuz 2023

Astral Seyahat Denemesi – Yarı Uyku Durumundan Transa Geçme

Astral Seyahat Denemesi - Yarı Uyku Durumunda Transa Geçme Merhaba. Yasadığım duruma tam olarak uyan…

17 Ocak 2023

Telepati ile Bir Başkası Etkilenebilir mi?

Telepati ile Bir Başkası Etkilenebilir mi? Telepati ile bir başkası etkilenebilir mi? Telepati, diğer insanları…

24 Eylül 2021

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku