Rüyalarımızı Hatırlamak için Neler Yapabiliriz

Rüyalarımızı Hatırlamak İçin Neler Yapabiliriz

Rüyalarımızı Hatırlamak için Neler Yapabiliriz

Rüyalarımızı hatırlamak için yapmamız gerekenler nelerdir? Gördüğümüz bir rüyayı nasıl hatırlayabiliriz?

Ruhsal hassasiyeti ve prekognisyon kabiliyeti olanlar; rüyalarının henüz, yaşanmamış olaylarla ilgili ipuçları verdiğini farketmişlerdir. Yaşamımız geçmiş ve gelecek zaman arasında, madde ile madde ötesi çizgide, bilincimizin açık olduğu zaman diliminde sıkışıp kalmaktadır. Bu çizgi dışında kalanlar rüyalarını büyük oranda hatırlar. Peki rüyalarını hatırlamayanlar neler yapmalı?

Rüyalarımız ve Bilinç Seviyesi

Rüyalarımız ağır uyku evresi adı verilen rem evresinde görüldüğü için bilincin kapalı olduğu bu evrede yapılan faaliyetler ve görülen rüyalar büyük oranda hatırlanmaz. Rüyalarımızı hatırlama işlevi, bilinç ve uzun süreli hafıza ile bu ikisi arasındaki iletişimle mümkün olabilmektedir. Ağır uyku evresinde bilgiler kısa süreli hafızadan geçirilir. Uyandığımızda ise yeniden başlatılan bir bilgisayar gibi kısa süreli hafıza boşaltılmış olur.  Rüyalarımızı hatırlamak için yapmamız gereken rüya ile bilinç arasında “rüya anında veya rüya sonrasında” bağlantı kurmaktır.

Rüyalarımızı Neden Hatırlamayız?

Görülen rüyalar tümüyle silindi mi? Tabi ki silinmedi ancak görülenler bir benzeşim oluştuğunda tekrar hatırlanabilecek, ulaşılması zor olan seviyelerde kaldı. Aradan yıllar geçmiş olsa da siz bir ortama girdiğinizde veya birisi ile karşılaştığınızda o ânı, hissi ve duyguyu daha önce gördüğünüzü, hissettiğinizi ve yaşadığınızı hatırlarsınız. Ancak bu hatırlama ânı çok kısa süreli olur ve tekrar bağlantı kurmakta zorlanırsınız. Kısa bir anda, hatırladığınız görüntü ve hislere odaklansanız da tekrar geri getirmeniz mümkün olmaz. Çünkü rüyalar, ruhsal seviye ile; bilincimiz ise, madde seviyesi ile ilgilidir. İkisi arasındaki bağ koptuğunda boyut farkından dolayı erişim güçleşir.

Rüyalarımızı Nasıl Hatırlayabiliriz

Rüyalarımızı Nasıl Hatırlayabiliriz?

Hatırladığınız rüyaları bir düşünün, büyük kısmı o an uyandığınız veya birisi tarafından uyandırıldığınız anlardır. Görüntüler henüz canlı iken bilinciniz o bilgileri kalıcı hafızaya aktarır.

Rüyaların hatırlanması için, uzun süreli hafızaya alınmasında bilinç, önemli bir işleve sahiptir. Ruhsal seviyelerdeki bilgiler ve hisler nörolojik bağlarla bilinç seviyesine aktarılır. Ancak rüyaların hatırlanabilmesi ve bu bağın kurulabilmesi için de bağlantının; ya bilinç seviyesinde kurulması veya rüya anında bilincin açılması gerekir.

Rüyalarımızı hatırlamak için neler yapmalıyız?

Rüyalarımızı hatırlamak sanıldığı kadar kolay olmayabilir ancak bilinçli bir şekilde hareket ederseniz rüyalarınızı hatırlama sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Rüyalarımızı hatırlamada bilincin etkinliğini biliyoruz. Yapmamız gereken bilincimizi harekete geçirici aktiviteler üzerinde durmaktır. Rüya hatırlama teknikleri temel olarak “rüya anında bilinç açmak” ve “uyandıktan sonra kaydetmek” şeklinde iki ana başlıkta sınıflandırılabilir. Rüya hatırlamak için aşağıdaki teknikleri uygulayabilirsiniz.

Yatmadan önce kendinize, “rüyalarımı hatırlamak istiyorum” “rüyamı hatırlamak istiyorum” “uyandığımda gördüğüm tüm rüyaları hatırlamak istiyorum” tarzı telkinler verin. Bu telkinler sizde rüyalara karşı bir “uyaran” etkisi yapacaktır.

Uyaranları, rüya anında uyanmak içinde kullanabilirsiniz. “Rüya gördüğümde beni uyandır” şeklinde uyaran oluşturabilirsiniz.

Alarmınızı ağır uyku evresine kurarsanız o an uyandığınızda gördüğünüz rüyaları hatırlayabilirsiniz. Ancak bu hatırlamalar kısa sürelidir ve hızla kaydedilmeleri gerekir.

Yakınınızda her zaman, gördüğünüz rüyayı yazabileceğiniz not defteri veya kayıt yapmak için kullanabileceğiniz bir kayıt cihazı ve cep telefonu bulundurabilirsiniz.

Kaydettiğiniz rüyalarınızı biriktirin ve belirli aralıklarla ilk sayfadan ileri doğru okuyun.

Rüyaları kayıt etmek, rüya anında bilincimizin açılmasını ve bu yönde bir bilinç oluşmasını sağlayacaktır.

Bu bilinçli hareket rüyalarınızı canlı tutacaktır. Bu sayede hayatınızın ne kadarını rüyalarınızda daha önceden yaşadığınızı da görmüş olacaksınız.

Teta dalga boyuna inebilirseniz tüm rüyalarınızı bir şekilde izleyebilir, yönlendirebilir ve o boyutta istediğiniz şekilde hareket edebilirsiniz. Bu dalga boyuna inmek için Derin Trans çalışmasında kendinizi geliştirmeniz gerekir.

Rüyalarımızı hatırlamak için ne yapmalıyız

Rüyalarımızı Hatırlamamız Neden Önemli?

Aslında yaşadığımız hayatın büyük bölümünü daha önce rüyalarımızda kısmen (belki daha fazlası ile) yaşıyoruz veya görüyoruz. Ruhsal yönümüzle hayatımızın sadece 3 boyuttan ibaret olmadığını rüyalarımız aracılığı ile görebilmekteyiz. Prekognisyonlar (Öngörü yeteneği olanlar), premonisyonlar (Önsezi yeteneği olanlar) ve bu özelliklerini ileri seviyelerde kullanan paranormaller; geçmiş ile gelecek arasında, sürekli köprü kurarak atacakları her adımı, önlerine sunulan seçenekleri, göz önünde bulundurarak atabilirler.

Hatırlanan rüyaların sayısı arttıkça kavramak ve ne ile ilgili olduklarını çözmekte daha kolay bir hale gelecektir.

Rüyaları Hatırlayamama Sorunu

Bazı insanlar neden rüyalarını hatırlamaz veya rüya görmediklerini düşünürler? Sıklıkla duyduğumuz yakınmalar vardır; “rüyalarımı hatırlamıyorum“, “rüyalarımı neden hatırlayamıyorum“, “ben rüya görmüyorum“, “hiç rüya görmüyorum“, “artık rüya görmüyorum“, “neden rüya göremiyorum” ve daha niceleri gibi.. Toplum olarak rüyalar ve rüya tabirleri konusunda uzman sayılabilecek bir noktada bulunduğumuz için rüya görmemek ve rüyaları hatırlayamamak bizim için büyük bir sorundur! Herkes gördüğü rüyaları ayrıntılarıyla anlatırken, hiç rüya görmemek veya öyle olduğunu düşünmek insanda eksiklik hissine neden olabilir.

Peki neden bazıları rüya görmez veya rüyalarını hatırlayamaz? Bunun bir kaç nedeni olabilir.

Birincisi uyku düzenindeki dengesizlikler nedeni ile ağır uyku evresinin konumu sürekli değişiyor olabilir. Bu durumda bilinç sabitlenemediği için ruhsal seviyelerden bilinç seviyesine bilgi aktarımı sorunlu olabilir.

Potansiyelin büyük kısmı bedenin dinlenmesine ayrıldığında da rüyalar hatırlanamayabilir. Özellikle yorgun geçen günlerde ve ağır işlerde çalışanlarda bu durum sıklıkla gözlemlenebilir. Metabolizma önceliğini bedenin enerjisini yeterli seviyeye getirmeye ayıracağı için rüyalar arka planda kalırlar.

Bazı insanların ruhsal hassasiyeti bedensel hassasiyetinden daha azdır. Madde seviyesine daha yakın olunduğunda ruhsal seviyelerden bilgiler bilinç seviyesine aktarılamayabilir.

Kullanılan ilaçların etkisi olabilir. Bazı ilaçlar bilincin kapanmasına neden oluyorsa rüyalar hatırlanmayabilir.

Uyku düzeni sağlandığında, beden yeterince dinlendiğinde, ağır uyku evresi sağlıklı bir şekilde geçildiğinde rüyalar tekrar hatırlanacaktır.

Rüyalarımızı hatırlamak için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta stres ve gerilimden uzak sakin bir hayat yaşamaktır. Ancak zorunluluklar bu durumu sağlayamıyorsa rüya görememek veya rüyaları hatırlayamamak kompleks haline de getirilmemelidir.

 

Rüyalarımızı Hatırlamak için Neler Yapabiliriz?

www.parapsikoloji.net

9 Ağustos 2018

Rüyalarımızı Hatırlamak için Neler Yapabiliriz” Konusu içerisinde geçen tanımlamalar, Kendi tanımlamalarımı ifade eder. Tartışmaya açıktır. Genel geçer olarak kabul edilmeyebilir. 

Son Güncelleme 20 Ekim 2020 Emr

Elif Sude
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. blank NQI dedi ki:

    Teşekkür ederim güzel bilgiler vermişsiniz. Eskiden bende yapmıştım buna benzer uygulama ve gerçekten işe yarıyor.

  2. blank ömer TOPÇU dedi ki:

    iyi akşamlar elif sude …; özelden yazabilir misiniz???

    1. blank Elif Sude dedi ki:

      Hayır. Buradan aktarabilirsiniz.

  3. blank 07f dedi ki:

    Amâ kişiler rüya görebilir mi?

    1. blank Elif Sude dedi ki:

      Evet görebilirler. Bilinçaltı etkisi ile gördükleri rüyalar belli bir dönemde görme duyuları kapanmışsa o zamana kadar gördükleri ile ilgilidir. Doğuştan beden gözü kapalı olanların rüyaları dokunma hissi, işitme ve hislerle ilgidir.

  4. blank Bb Rr dedi ki:

    20/10/2019 tarihinde bir rüya gördüm benim için önemli olan bir an var rüyada bunu nasıl hatirlarim(bir kişi var bedenini hatırlıyorum ama yüzünü hatırlamıyorum)

    1. blank Elif Sude dedi ki:

      Nasıl Transa Geçilir? Derin Transa Geçiş, Alfa Teta Evresi çalışmasını yapın, gördüğünüz rüyaya dair tüm ayrıntıları hatırlamaya çalışın. İnebildiğiniz tüm detaylara inin. O anki hisleriniz, bulunduğunuz ortam, duyduğunuz sesler.. Rüya anında hissettiklerinize yoğunlaşın, hatırladığınız anı yakalayarak yaşamaya çalışın.

      Fırsat buldukça bu çalışmayı günde bir kez yapın.

      Eğer rüya sizin için çok önemli ise bir hipnoterapistten yardım alarak sizi o ana götürmesini isteyebilirsiniz. Hipnoz çalışması daha kısa sürede sonuç almanızı sağlayacaktır.

error: Korumalı İçerik!

Parapsikoloji.Net sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et