Genel

Psikometri Nedir? Nasıl Gerçekleşir? Nasıl Yapılır?

Psikometri Nedir? Nasıl Gerçekleşir? Nasıl Yapılır?

Psikometri Nedir? Psikometri orijinal adıyla Psychometry, Yunanca bir kelimedir. “Ruh” anlamına gelen “Psyche”  kelimesi ile “ölçme” anlamına gelen “Metron” kelimelerinden türetilmiştir. Psikometri, “bir nesneye dokunarak, geçmişte o nesneye dokunmuş kişi ve/veya kişiler hakkında tarihsel bilgiye sahip olmanıza imkan tanıyan” Parapsikolojinin alt dallarından birisidir. Psychometry terimi 1840 yılında ilk kez Fizyoloji Profesörü Joseph R. Buchanan tarafından kullanılmıştır.

Psikometri Deneyleri – Psikometri Nedir?

Profesör Buchanan, tarihsel süreçte Psikometri terimini ilk kullanan ve Psikometri üzerine deney yapan ilk bilim insanı olmuştur. Öğrencileri ile yapacağı bu deneyde, cam şişelere çeşitli ilaçlar koyarak öğrencilerinden bu ilaçları sadece dokunarak tanımlamalarını istemiştir. Evet, deney şanstan öteye geçerek başarılı oldu ve sonuçları Journal of Man adlı kitabında yayınladı.

Buchanan’ın çalışmalarından ilham alan Jeoloji Profesörü William F. Denton, 1854 de kız kardeşi ile deney yapmış ve başarılı olmuştur.

Alman Doktor ve Psişik Araştırmacı Gustav Pagenstecher, hastalarından Maria Reyes de Zierold’un Psikometri yeteneğini keşfetti ve Maria sayesinde Psikometri ile ilgili incelemeler yaptı. Maria, kendisini transa sokabilme, trans halinde iken dokunduğu nesnenin geçmiş ve şu an ki durumu hakkında bilgi edinebilme, nesne üzerinde iz bırakan enerjiler sayesinde görüntü, ses ve kokulara ulaşarak onları tarif edebilme yeteneğine sahipti. (1919-1922)

2007 Yılında ise Tarihçi Chris Laursen, daha önce hiç tanışmadıkları insanlara ait nesnelerden doğru izlenime ulaşılıp ulaşılamayacağını test etmek amacıyla 8 nesne üzerinde Psikometri uygulamış ve başarılı olmuştur.

Psikometri Nedir? Psikometri Nasıl Gerçekleşir?

Psikometri Nedir? sorusunu kısaca “dokunulan nesneler üzerinden, ona dokunan kişiler hakkında bilgi sahibi olma” olarak tanımlayabiliriz.  Ruhsal yapımız ile dokunduğumuz her şeye nüfuz edip izler bırakırız. Bu izler tüm canlılar tarafından bırakılan, içerisinde duygu ve anı barından ruhsal parmak izleridir.

Ruhsal yeterliliğe sahip kişiler bu izleri okuyup ihtiyaç duyulan bilgiye ulaşabilir. Bu durum sadece dokunan kişiler hakkında bilgi sahibi olmanın ötesinde nesnenin tarihi dahil sayısız bilgiye görüntü, ses, koku, tat, hissiyat yani 5 duyu ve 5 duyunun ötesinde ruhun el verdiği bütün algılayışlar ile algılanıp gerekli bilgilere ulaşılabilir.

Psikometrinin işleyişini, suçlunun parmak izi sayesinde tespit edilip yakalanmasına benzetebiliriz. Her insanda kendine özgü, birbirinden eşsiz parmak izleri bulunur. Bu izler nasıl ki gerekli yerlerde tamamen kişiye özgü somut deliller ortaya koyabiliyorsa, Psikometri de kişiye özgü tabiri caizse ruhsal parmak izini, soyut bir delil olarak kullanıyor.

Psikometrinin Yapılması ve Geliştirilmesi

Dokunduğu her şey üzerinde kendine özgü enerjisini bırakan insan hatta tüm canlılar hakkında bilgi sahibi olmak Psikometri ile mümkün. Yapılacak işlemle zihin tamamen boşaltılarak dokunulan nesnenin zihnen canlandırılıp (Eğer varsa nesne hakkında bilinenler de canlandırılabilir) üzerindeki sayısız enerji ile veya bilgi sahibi olunması istenen konunun muhatabı olan enerji ile aynı frekans aralığında titreşip ruhsal boyutta bağlantı kurulup gerekli bilgilere erişilebilir.

Psikometri Nasıl Yapılır? Teknik Uygulama

4 Adet adet kavanoz (herhangi bir kapatılabilir kapta olabilir) alarak dışlarını kaplayın. (Kağıt sarıp bantlayabilirsiniz.)

İçlerine farklı nesneler yerleştirerek kapatın.

Gözlerinizi kapatın ve kavanozların içine eklediğiniz nesnelerden birini zihninizde canlandırın.

Derin trans halinde iken (ileri aşamalarda istediğiniz an) elinizi kavanozların üzerinde gezdirin. Zihninizde canlandırdığınız nesne ile ilgili en yoğun hissettiğiniz kavanozu alarak yan tarafınıza bırakın.

Kavanozlara eklediğiniz farklı bir nesneyi zihninizde canlandırın. Bu defa kavanozlara dokunarak zihninizdeki görüntü ile bağ kurduğunuz (his, görüntü) kavanozu alarak diğer tarafınıza bırakın.

Gözlerinizi açarak sonuca bakın. Benzeri çalışmaları ilk kez yapıyorsanız bu tekniği gün içerisinde sadece bir kez uygulayın. Bir hafta boyunca aldığınız sonuçları not edin. Yanılmaya payını azaltmak için “bir gün, önce elinizi kavanozun üzerinde gezdirirken diğer gün, önce kavanozlara dokunun. Bu sıralamayı her gün değiştirin)

Elinizi dokundurduğunuzda mı üzerinde gezdirdiğinizde mi daha iyi sonuç aldınız? Çıkan sonuca göre çalışmalarınızı o yöne ağırlık vererek devam ettirin.

Psikometri konusunda kendinizi geliştirebilmek için öncelikle Nasıl Transa Geçilir? konusunda anlatılan çalışmaları yapmanız, madde seviyesi ile ruhsal iletişimin geliştirilebilmesi için de İmajinasyon tekniklerini trans halinde iken başarılı bir şekilde uygulayabilmeniz gerekir.

Psikometri çalışmalarından kaybettiğiniz eşyalarınızı bulmak için de faydalanabilirsiniz. Bu konuda Kaybolan Eşyayı Bulmak İçin Ne Yapılabilir? konusunda anlatılan teknikleri uygulamanız yeterlidir.

Dikkat edilmesi gereken noktalar,

Psikometri çalışmaları ruhsal hassasiyeti artıracağı için sürekli yapılmamalıdır.

Dokunduğunuz her maddenin, insanın ve girdiğiniz her ortamın enerjilerinin sizi rahatsız etmemesi için kısa süreli ve kontrollü çalışılmalıdır.

Kontrol aşamasında bağlantı kurmak için imajinasyon yöntemlerini kullanmak psikometrik özelliklerin sadece imajinasyon çalışması ile bağlantılı olmasını sağlayacaktır. Bunun dışında bu özelliğin kullanılmaması kontrolsüz etkilerin büyük oranda etkisiz kalmasını sağlayabilir!

 

Düzenleme ve Teknik, Bukra Tarık Dora

Psikometri Nedir? Nasıl Gerçekleşir?

www.parapsikoloji.net

Bu yayın en son güncelleştirildi 20 Ekim 2020 14:45

Uchiha Sasuke

Yorumları Göster

  • merhaba az önce piskometriyi araştırdım kendimi bunlarla ilgili çok yakın hissettim kendi içimde algılayamdığım bir yeteneğim vardı ama onun psikometri olduğunu pek kavrayamıyorum yani şöyle acıklayabilirimki ellimle bir canlıya dokunduğumda içindeeki enerjiyi bir duyguyu hissedebiliyorum ve sadece şununla değil o canlıya kendi duygularımı açabiliyorum bir kişiyle yab yana geldiğimde o kişinin tam adlandıramam ama geçmiş zamanda içinde barındırdığı negatif enerjiyi hissediyorum ve neyden kaydaklaştığını bir an gözlerimin önüne gelerek anlıyorum şuandas ne hissediyor nasıl bir insan bana karşı ne hissediyor gözlerine baktığımda ise o konuşmadan gözlerinden ne diyeceğimi algıladığımda aynı aklımdan gecen bir kelimeyi söylüyor veya bi ağaca elimi dokunduğumda ise hissediyorum bazı dokunduğum canlı veya cansız şeyler canımı yakıyor sanki canı yanmış gibi bendesel olarak hissediyorum bunun nedenin kaynağının n erden geldiğini bilmiyordm açıkcası kendime özel bir yetenek gibi birşey zanedip es geçip önemsiz diye nitelendiriyordum doğa güçlerini araştırdığımda psikomertri karşıma çıkıncaya kadar.

  • Bir kişiyi düşünürken yada empati yaparken (özellikle empati yaparken) o kisinin yakın zamanda yaşadığı anıları görüp hissettiği duyguları hissedebiliyorum. Sizce bunun psikometri ile alakası varmı. Ve doğuştan psikometri olup olmadığımızı nerden öğrenebiliriz? Ve birde çalışmaya nerden başlamalıyım?

    • Sorularınızın tüm cevapları konu içerisinde mevcut. Konuda yer alan çalışmayı yaparak sizde bu özelliğin aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Doğuştan bu özellik sizde varsa ilk çalışmanızda başarılı olursunuz.

  • Ben sadece o cisimle yapılan şeyleri hayal ediyorum ama doğruluğundan emin değilim görünün önünde belli belirsiz canlanıyor ama psikometri yapabiliyor muyum nereden anlayacağım bunu bilmiyorum daha ayrıntılı yardımcı olun lütfen

  • Psikometri yaparken nereden başlanmalı ve daha etkili olması için ne yapılmalı daha temel eşyalar kullansak kalem givi yüzük kolye givi olur mu ve bunun doğuştan var olup olmadığını nasıl anlayabiliriz herhangi bir belirti yok çünkü hiç olmadı belirti falan

  • Psikometri yaparken nereden başlanmalı ve daha etkili olması için ne yapılmalı daha temel eşyalar kullansak kalem givi yüzük kolye givi olur mu

  • Küçüklüğümden beri dokunduğum şeylerin fragman gibi şeylerini görüyorum . Ve izlediğim dizide yaşadıklarımın olduğunu ve böyle bir yeteneğin olduğu belirtileri üzerine araştırma yapma kararı aldım . Psikometri olma olasılığım var mı ?

    • Evet bir cisme, insana, canlıya veya izlediğinizde sizde gördükleriniz ve işittiklerinizle ilgili farklı görseller veya sesler ortaya çıkıyorsa bu özellik sizde vardır. Konuda geçen uygulamayı yaparak gelişime açık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

  • Merhaba, bazen eşyalar ve kişiler hakkında hafızamda farklı düşünceler oluşuyor.Aslında nasıl hissettiğimi de anlatamıyorum yani hep hayalgücüm ile alakalı olduğunu düşünmüştüm ama yazınızı okuyunca acaba mı dedim. Bunu nasıl öğrenebilirim yani yazınızdaki önerileri yaparsam bir sonuca ulaşabilir miyim?

    • Merhaba. Zihninizde kendinize "hayal gücümle oluyor" tarzı engeller oluşturmayın. Bunun sizde varolan bir yetenek olduğunu ve yeteneğinizin boyutunu ölçtüğünüzü düşünün. Konudaki uygulamalayı yaparak öğrenebilir ve kendinizi bu uygulama ile geliştirebilirsiniz.

  • dpğuştan gelmese bile psikometri olayı sonnradan geliştirebilir miyiz ? Yani sonradan psikometri yeteneğine sahip olabilirmiyiz ?

    • Eğer yeterince sabrınız ve azminiz varsa geliştirebilirsiniz. Ancak bu oran doğuştan bu yeteneğe sahip olanlar kadar olabilir mi? Şöyle düşünün doğuştan resim yapma kabiliyetiniz yok. Tüm dikkatinizi resme verdiğinizde kendinizi ne kadar geliştirebilirsiniz?

      Eğer başarabilirseniz doğuştan psikometri yeteneğine sahip olan insanlardan daha etkili kullanabilirsiniz. Çünkü doğuştan yeteneğe sahip olanlar bu yeteneği nasıl kullandıklarını bilemezler, kontrol altında tutmakta zorlanırlar. Çoğu istem dışı gerçekleşir.

      Ruhsal Güçler, Kaynağı ve Yaşanan Sorunlar

  • Psikometri olayı, doğuştan olmasa dahi bir travma sonrası ortaya çıkar mı? Örneğin bir yangın, yada trafik kazası gibi bir durumda? Bide bu durumu bir cinayeti çözmek için kullanırsa psikometris, cinayet anını izlerken ölen kişinin çektiği acıyı çeker mi?

    • Psikometri ve diğer yetenekler bahsettiğiniz olaylarla tetiklenebilir. Birebir acı yaşama hassasiyete bağlı olarak değişebilir.

  • Bu özelliğin doğuştan mı gelmesi gerek belki de ben psikometriyimdir bunu nasıl anlayabilirim

    • Yeteneklerimizin temeli doğuştan aldığımız etkilerdir. Yapılan çalışmalarla bu etkiler güçlendirilebilir. Doğuştan müziğe kabiliyeti olan birinin müzik eğitimi alması gibi.
      Yaşadığınız örnekler, doğum haritanızdaki ev, gezegen ve burç konumları size ipucu verecektir. Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları konusunu inceleyerek doğuştan aldığınız etkilere bakabilirsiniz.

Son Konular

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar

Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Arasındaki Bağlantılar Kuantum fiziği ve parapsikoloji arasındaki bağlantılar oldukça ilginç ve…

22 Mart 2024

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji

Kuantum Parapsikoloji Nedir? Kuantum Fiziği ve Parapsikoloji Kuantum parapsikoloji konusunda şu anda geçerli olan akademik…

21 Mart 2024

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek?

Psişik Saldırıya Uğramak Ne Demek? Psişik saldırıya uğramak ne demek? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabilirsiniz? Hayatımızda…

1 Kasım 2023

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler

Morfik Rezonans Teorisi ve Ruhsal Yetenekler Morfik rezonans teorisi, İngiliz biyolog Rupert Sheldrake tarafından geliştirilen…

13 Eylül 2023

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji

Telekinezi ve Psikokinetik Enerji Telekinezi ve Psikokinetik Bilimin de sınırları vardır ve hayat, kalp çakrasına…

12 Eylül 2023

Spiritüel Nedir?

Spiritüel Nedir? Spiritüel nedir ne anlama gelir? "Spiritüel" kelimesi, ruhsal veya manevi olanla ilgili bir…

28 Temmuz 2023

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku